Mam problemy z ustawieniem mikrofonu, zainstalowałem sobie tlenofon i jak do kogoś dzwonie osoba po drugiej stronie słyszy pogłos, i słychać głośne szumy.
Jak wyłącze wyciszenie mikrofonu to właśnie zaczynają się szumy, bo tak jest normalnie, w rejestratorze też mówie ale słychać głośne szumy a mnie bardzo cicho.
Hej, jeśli masz w panelu sterowania ikonę „Menedżer efektów dźwiękowych” uruchom a następnie w zakładce „Efekty dźwiękowe” -> Środowisko zmień na „Brak” oraz w zakładce „Efekt mikrofonu” zmień opcje „Tłumienie zakłóceń”
Nie wiem, jakie masz zainstalowane sterowniki i czy umożliwiają wykonanie regulacji, które podałem wyżej – u mnie to wystarczyło.
✨ Użytkownik ma problem z mikrofonem podczas korzystania z komunikatora Tlenofon – rozmówcy słyszą pogłos i głośne szumy. Po wyłączeniu wyciszenia mikrofonu pojawiają się szumy, a nagrania są ciche. Sugerowano sprawdzenie poziomu głośności mikrofonu w systemie oraz testowanie mikrofonu na innym komputerze. Poruszono kwestię sterowników karty dźwiękowej – zalecano instalację oryginalnych sterowników z płyty producenta oraz weryfikację ich wersji. Wskazano również na możliwość konfiguracji efektów dźwiękowych w panelu sterowania: wyłączenie środowiska dźwiękowego (ustawienie na „Brak”) oraz aktywację tłumienia zakłóceń mikrofonu, jeśli sterowniki to umożliwiają. Problem może wynikać z ustawień efektów dźwiękowych lub jakości sterowników karty dźwiękowej. Wygenerowane przez model językowy.