logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD DK Digital 449 - Szukam softu do obsługi Divix i polskich znaków

artbel 19 Lut 2006 12:54 6536 13
REKLAMA
  • #1 2321340
    artbel
    Poziom 11  
    Witam

Zwracam sie z zapytaniem czy ktos ma soft do dvd DK Digital 449 ktory wlasnie jest dostepny w sprzedazy w sieci supermarkietow Real?? Chodzi mi szczegolnie aby divix smigal bez zarzutu oraz zeby nie bylo zadnych problemow z polskimi znakami.

Pozdrawiam
    P.S. Bede bardzo wdzieczny
  • REKLAMA
  • #2 2321505
    chozby
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Witam .
    Niestety w tym modelu , jak również w DVD-585 brakuje " ś " " ź " " ó ".
    Pozostałe polskie krzaczki będą po naciśnięciu przycisku ( subtitle ) i
    wybraniu opcji latin 2 .
    Pozdrawiam .
  • #3 2322503
    artbel
    Poziom 11  
    Witam

Nasz jeszcze jedno pytanie a mianowicie dotyczace tego czy odczytuje polskie napisy w formacie txt??A jesli nie to gdzie mozna dorwac odpowiedni soft to korygujacy zeby nie bylo wpadki z zakupem,moze ktos ma nawet rozwiazanie na polskie literki typu ś, ć, ó. Za pomoc bede bardzo wdzieczny
  • REKLAMA
  • #4 2322596
    chozby
    Poziom 20  
    Witam .
    Odtwarzacz ten czyta pliki tekstowe z rozszerzeniem .txt o ile
    nazywają się tak samo jak plik .avi . Do mojego poprzedniego
    postu wkradł się mały błąd . Nie czyta literki " ą " natomiast czyta
    " ó " .
    Pozdrawiam .
  • #5 2323103
    artbel
    Poziom 11  
    Witam

Oto moje kolejne pytanie to w jaki sposob dvd reaguje na literki ą ę ś ć co jest zamiast nic wyswietlane na ekranie telewizora?? Tak poza tym to nie stwarza zadnych problemow nic zlego sie z nim nie dzieje.
  • #6 2323252
    chozby
    Poziom 20  
    Witam .
    Zamiast literki " ź " odtwarzacz wyświetla " ! " , zamiast " ą " jest " s "
    ze znaczkiem ^ u góry literki . Literkę " ś " połyka i brakuje jej w tekście . Oczywiście wszystko to w latin 2 gdzie inne literki wyświetlane są prawidłowo . Jedyna rada to przerobić feralne litery na " a " , " s " , " z "
    w pliku tekstowym . Można do tego użyć programu np. SubEdit .
    Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #7 2335073
    artbel
    Poziom 11  
    Witam

Własnie zakupilem DVD DK Digotal 449 no i mam problem. wkladam do niego wysmazone DVD-Video i nie chce go czytac, tylko odczytuje go no i gdy pojawi sie znaczek DVD-Video na wyswietlaczu wysuwa tacke z filmem. Moze mi ktos powiedziec o co chodzi. Gdyz taki wysmazony film przeze mnie sa odtwarzane przez normalne.
  • #8 2338475
    artbel
    Poziom 11  
    Pomocy

Robil ktos ta rejestracje divx w dk digital 449 o tam chodzi, probuje i nic nie chce,nie mam pojecia co dalej robic

Pomocy
  • #9 2338498
    artbel
    Poziom 11  
    Pomocy

Probuje walczyc zz ta rejestracja i nic, podaje kod aktywujacy ktory jest w dvd i tak nie poomaga, pomocy

Moderowany przez oldboy:

Scalono dwa tematy. Regulamin

• REKLAMA
  • #10 2393195
    caro11
    Poziom 11  
    Dzieki uzytkownikowi chozby wiemy przynajniej, ze:

W tych modelach odtwarzaczy na procesorze Vibratto II Cl sprawdzamy
    wersję softu wciskając na pilocie " open " a później " goto " .
    Region code zmieniamy " open " " 1 " " 0 " " 3 " " O " i numer regionu
    czyli najlepiej " 0 " . Nowych softów na razie jeszcze producent nie
    wypuścił .

Sprawdzilem wlasnie taki procesor tam jest i soft 5.1.37.1 PW-DKX083-RD1.01 napisany zreszta na karteczce naklejonej na procesorze :-)

ciekawe kiedy bedzie osiagalny nowy soft - w tym brak literek, nie mozna zmienic wielkosci i polozenia napisow.
  • #11 2437417
    artbel
    Poziom 11  
    Witam

Mam nastepujacy problem. Gdyz dvd to raz czyta raz nie czyta filmow nagranych w formacie dvd-video. To jest tak jak sobie bedzie chwilke czasu z otwarta tacka i wylaczonym powerem i wtedy sie wlaczy majac juz polozony film w tacce to odbiera go bez problemu a jak probuje zmienic plyte na inna oczywiscie tez w formacie dvd-video to czyta czyta pokazuje sie przez ulamek sekundy napis w lewym gornym roku telewizoa otworz i znika i nieodczytuje i wysuwa tacke z filmem, i tak mozna probowac kilka razy i zawsze jest tak samo. Moze ktos poradzic na ten maly problem od czego to jest zalezne bo nie rozumiem, format dvd-video czyta kazde dvd a to jakos raz czyta raz nie wedlug swego widzi misie.

Prosze o pomoc
  • #12 2480487
    temmot
    Poziom 2  
    DK 585 to tani odtwarzacz i jako taki nie potrafi wiele, ale w swojej cenie jeszcze mieści sie nieźle z możliwościami. Czasem, losowo, nie przyjmuje płyt DVD - czasem ma problemy z DIVX-sem. Dla Divx-sa przyjąłem jak na razie taki standard - Programem DVP Sub Konwerter (do pobrania z ftp://ftp.videovision.pl/video/dvpsub_v_2_0.zip ) zmieniam format napisów na ramkowy (MicroDVD) i konwertuję je na LATIN2 - w SmartMenu DVD-585 wybieram napisy z tym kodowaniem (klawiszem subtitle) a następnie wybieram po uruchomieniu filmu - klawiszem subtitle wybieram kodowanie LATIN2 - i mam wszystkie plznaki. Zmiana softu - jak na razie nie bardzo dostępna - obserwuję tematy na kilku forach - producent jak na razie bardzo oszczędny w jakimkolwiek supporcie.
  • #14 3968816
    gibalohio
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Witajcie, czy ktoś może rozpracował jaki soft można wgrać do dk digital dvd 449. Mineło już troche czasu i może jest jakaś szansa.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z odtwarzaczem DVD DK Digital 449, szczególnie w zakresie obsługi formatu DivX oraz wyświetlania polskich znaków diakrytycznych. Model ten, podobnie jak DK Digital 585, ma ograniczenia w obsłudze polskich liter: brak wsparcia dla znaków „ś”, „ź” i „ą” (które są wyświetlane niepoprawnie lub zastępowane innymi symbolami). Pozostałe polskie znaki można wyświetlić po ustawieniu kodowania napisów na Latin 2 za pomocą przycisku „subtitle”. Odtwarzacz czyta pliki tekstowe z rozszerzeniem .txt, pod warunkiem, że nazwa pliku tekstowego jest zgodna z nazwą pliku wideo. Problemy z rejestracją DivX oraz niestabilnym odczytem płyt DVD-Video również zostały zgłoszone. Wskazano, że oprogramowanie (soft) urządzenia jest w wersji 5.1.37.1 PW-DKX083-RD1.01 na procesorze Vibratto II Cl, a producent nie udostępnił jeszcze aktualizacji poprawiającej obsługę polskich znaków i funkcjonalności napisów. Jako rozwiązanie problemów z polskimi znakami w napisach DivX rekomendowano konwersję napisów do formatu MicroDVD i kodowania Latin2 za pomocą programu DVP Sub Konwerter. Zmiana regionu odtwarzacza jest możliwa przez sekwencję klawiszy na pilocie. Problemy z odczytem płyt DVD-Video mogą mieć charakter losowy i nie są jednoznacznie wyjaśnione.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA