logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung C100 - brak dźwięku w głośniku i mikrofonie, co sprawdzić?

merlin_ek 20 Lut 2006 23:31 1455 4
REKLAMA
  • #1 2328300
    merlin_ek
    Poziom 12  
    Witam
    mam taki problem
    zakupilem niedawno samsunga c100 i mam problem z tym ze nie slychac nic w glosniku oraz nikt mnie tez nie slyszy
    wydaje mi sie ze mikrofon i glosnik sa sprawne (mam 2 samsunga i sprawdzalem na dobrym glosniku tez nic nie slychac) i wydaje mi sie ze cos tkwi w srodku, softa tez zmienialem ... szukalem jakis tematow i nie znalazlem... prosze o porade moze ktos juz mial podobny problem:)
    to Pozdrawiam i dziekuje z gory:)
  • REKLAMA
  • #2 2328337
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Sprawdź czy nie masz przypadkiem urwanego gniazda słuchawkowego bo wygląda na załączony zestaw, względnie odgięte blaszki w tymże gnieździe. Jeżeli nie jesteś pewien czy tu jest przyczyna to wciśnij sobie zestaw słuchawkowy... jeżeli działa to raczej właśnie tu jest usterka.
  • REKLAMA
  • #3 2333211
    merlin_ek
    Poziom 12  
    oki dzis pewnie sprawdze, ale nie mam zadnego zestawu do tego telefonu, pomoze cos jakbym wylutowal to zlacze? pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2333415
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Nie pomoże. Rzecz w tym że niektóre styki właśnie muszą zwierać
  • #5 2393805
    merlin_ek
    Poziom 12  
    Witaj zamienilem z innego samsunga c100 zlacze zestawu sluchawkowego do tego mojego i po podlaczeniu zestawu slychac jak ktos do mnie mowi (zestaw na jeszcze innym c100 dziala dobrze),lecz on mnie wogole nie slyszy...
    masz jakas rade jeszcze co by moglo byc nie tak? moze zlacze zestawu na plycie glownej nadal jest niesprawne, albo tez mam mozliwosc przelutowania mikrofonu z innego c100 ale czy to cos da? pozdrawiam i dziekuje z gory za wskazowki.
REKLAMA