logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Compaq Armada 1120T – jak uruchomić BIOS po wymianie baterii i aktualizacji?

_Zero 21 Lut 2006 15:22 1665 5
REKLAMA
  • #1 2330002
    _Zero
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    dostałem od znajomego takiego laptopa i mam kilka pytań

jak wejść do biosa ? laptop miał wyładowaną baterie podtrzymującą pamięć którą wymieniłem. zaktualizowałem bios do najnowszej osiągalnej wersji.

podczas odpalania podaje tylko ilość pamięci i zaraz ładuje system, a jak zbyt nachalnie wciskam F10 to po zliczeniu pamięci wywala błąd klawiatury i ładuje system :|
  • REKLAMA
  • #2 2332614
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    F10 , tyle ze trzeba "wyczuc" moment wcisniecia...
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2332771
    Rrkadiusz Stefański
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Zgadza sie f10 gdy pojawi sie mrugający kwadracik w rogu wyświetlacza
  • REKLAMA
  • #4 2332902
    _Zero
    Poziom 12  
    i tu jest problem kwadracika niema :|
  • REKLAMA
  • #5 2333803
    robi100
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    BIOS w tych notebookach przechowywany jest na specjalnej partycji diagnostycznej na dysku twardym i aby tam wejść nie wystarczy naciskać "F10". Najpierw trzeba ściągnąć program z tej strony http://h18007.www1.hp.com/support/files/notebooks/us/download/8421.html
    rozpakować na dyskietki. Włożyć pierwszą dyskietkę, uruchomić komputer i dopiero teraz naciskając "F10" załaduje sie program diagnostyczny dzięki któremu możesz wejść do BIOS-u i nie tylko.

Pozdrawiam
  • #6 2335013
    _Zero
    Poziom 12  
    robi100 napisał:
    BIOS w tych notebookach przechowywany jest na specjalnej partycji diagnostycznej na dysku twardym i aby tam wejść nie wystarczy naciskać "F10". Najpierw trzeba ściągnąć program z tej strony http://h18007.www1.hp.com/support/files/notebooks/us/download/8421.html
    rozpakować na dyskietki. Włożyć pierwszą dyskietkę, uruchomić komputer i dopiero teraz naciskając "F10" załaduje sie program diagnostyczny dzięki któremu możesz wejść do BIOS-u i nie tylko.

Pozdrawiam

oprogramowanie z tego linku pozwala na zmianę opcji ale ma problem z utworzeniem partycji diagnostycznej (zawiesza się) trzeba zassać oprogramowanie dedykowane dla tej serii + dyskietka setup z linka podanego wcześniej.

teraz wszystko działa jest też kwadracik :-)
REKLAMA