logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić lub gdzie kupić switch do łączenia 2 komputerów z 1 monitorem?

djcrash 22 Lut 2006 01:21 2750 8
REKLAMA
  • #1 2332513
    djcrash
    Poziom 14  
    Potrzebuję schemat jak zrobić samemu lub informację gdzie można zakupić SWITCH do którego można podłączyć [INPUT] dwa sygnały wideo z karty graficznej [2komputery] aby wyjście [OUTPUT] było na jeden monitor, a wszystko miało działać podczas pracy sprzętu nie powodując oczywiście jego uszkodzenia.
    Jeśli trzeba więcej info to proszę o PW.
    Pozdrawiam i czekam na pomoc.
    Serdeczne dzięki z góry każdemu kto pomoże w rozwiązaniu problemu :)
  • REKLAMA
  • #2 2332544
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Szukasz przelacznika KVM (klawiatura, video, mysz) - na allegro bez problemu powinienes znalezc.
  • REKLAMA
  • #4 2332730
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3809
    Witam !
    Proszę sobie taki zrobić samemu na zwykłym izostacie ( przełącznik ) jedno naciśnięcie i już jesteś na drugim komputerze .
    Stosowałem to przez wiele lat na zwykłych rożnych monitorach
    ( nie wiem jak zachowują się pod tym kontem monitory LCD )
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 2333379
    djcrash
    Poziom 14  
    Temat uważam za zamkniety i każdemu dziękuję za odpowiedź :D
    Serdeczne THX
  • Pomocny post
    #8 2333741
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3809
    ... temat założyłeś , dostałeś odpowiedź następnie sam stwierdziłeś że wszystko gra
    Cytat:
    „Temat uważam za zamkniety „

, ale nie zamknąłeś tematu i sądzisz że wszystko jest w porządku ?
    :arrow: ... to dlaczego go nie zamknąłeś kolego djcrash :?:
    :arrow: ZAMKNIJ MNIE Jak zrobić lub gdzie kupić switch do łączenia 2 komputerów z 1 monitorem?
    Już możesz to zrobić sam :D ba nawet powinieneś to zrobić sam :!:
  • #9 2336468
    djcrash
    Poziom 14  
    Przeoczyłem i juz długo mnie nie było na elektrodzie ;) Coś jak szkołę skończyłem czyli nie cały rok :P
    Dzięki TONI_2003 :D
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła sposobu podłączenia dwóch komputerów do jednego monitora za pomocą przełącznika sygnału wideo (switch). Zaproponowano zakup gotowego przełącznika KVM (klawiatura, video, mysz), który umożliwia łatwe przełączanie między dwoma komputerami i jest dostępny na platformie Allegro w cenie od około 35 zł. Alternatywnie zasugerowano samodzielne wykonanie prostego przełącznika na bazie izostatu, który pozwala na ręczne przełączanie sygnału wideo, choć nie jest pewne, jak takie rozwiązanie sprawdzi się z monitorami LCD. Wspomniano również o posiadaniu na sprzedaż przełącznika KVM marki Manhattan. Temat został uznany za zamknięty po uzyskaniu odpowiedzi i podziękowaniach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA