logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clarion CD nie odtwarza płyt przy włączonym silniku - co robić?

rob321 22 Lut 2006 22:10 1827 5
REKLAMA
  • #1 2335888
    rob321
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Witam!
    Mam problem z CD "CLARION" polega on na tym iż uf radyjko odtwarza płytki przy zgaszonym silniku natomiast gdy go włącze radyjko najwyraźniej ma niechęć do płytek.
    Dziękuje z góry za pomoc
    Pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 2336453
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    Witam. To jest własnie dziwna przypadłosc Clarionów. I tak naprawde nikt nie wie dlaczego. Podaj model ale przypuszczam ze to bedzie jakis DZX i marke auta. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2341191
    rob321
    Poziom 17  
    Witam!
    Model radyjka to DRB3675R, a autko to opel corsa 'A'. Prosił bym o wyjaśnienie tego Dx bo wogle sie na tym nie znam.
    Serdecznie pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2341270
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1401
    Sadze ze mogloby pomoc wstawienie na zasilanie dlawika.kondensatora ( jakies 4000µ) i ewentualnie jeszcze zenerki 13V - 2W. Przyczyna wydaje mi sie zla filtracja na wejsciu radyjka. Ceny maja niskie wiec na czyms musza oszczedzic!
  • REKLAMA
  • #5 2341358
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    hmmm iz znow opel. znajomy mial taki problem w astrze. pomogło zasilanie prosto z akumulatora oczywiscie przez bezpiecznik. moze w twoim przypadku tez pomoze.
  • #6 2345615
    rob321
    Poziom 17  
    Witam!
    To znowu ja dziękuję za wszystkie pomysły ale radyjko ma najwyraźniej gdzieś nasze starania podłączenie do aku. bezpośrednio nic nie zdziałało zamontowałem filtry itp. pierdoły i nic,za to teraz radyjko pokazuje mi CD ER6. Mało tego ra odpala cd i sobie gra odpalam silnik i radyjko robi plum i cisza po zgaszeniu silnika powinno grać z cd jak wcześniej ale tego nie robi głowica próbuje jak szalona odczytać cd ale napęd jest jakiś lipny w cale jej w tym nie pomaga może tak sobie myśle że coś z paskiem jest nie tak o ile takowy tam jest. POMOCY
    dziękuje z góry

Dodano po 3 [godziny] 12 [minuty]:

Witam!
    Dziękuje za pomoc ale dałem sobie rade sam juz wiem że jak Clarion pokazuje CD ER6 to oznacza to brudna głowice trzeba było tylko ja wyciagnąc i wyczyścić soczewkę od spodu i jezd caculki
    pozdrawiam serdecznie

Dodano po 5 [godziny] 19 [minuty]:

Witam!
    Mam prośbę jak by ktoś z was posiadał lub wie gdzie można zciągnąć instrukcje obsługi do tego radyjka to był bym ogromniście wdzieczny
    serdecznie jeszcze raz dziękuje za wszelką pomoc i za zainteresowanie
    pozdrawiam
REKLAMA