logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Provision L-2121TMS - obraz zawężony, brak dźwięku, problem z menu serwisowym

bozio 23 Lut 2006 20:50 2100 5
REKLAMA
  • #1 2339602
    bozio
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Witam, problem jest następujępujący obraz jest żawęzony (tak jakby 16/9), brak fonii, zero szumu w góśnikach. Co ciekawe po wyjęciu anteny i przy zmianie programu oraz włączeniu MUTE szum :!: . Wszystkie napięcia wyglądają na prawidłowe. Podmieniałem pamięć na czystą procesor przepisał dane (menu ang itp.) - efekt ten sam j/w. W menu serwisowe wejsc nie potrafię bądz nie mogę. Tzn. znalazłem ukryty przycisk w RC wciskam go potem wciskam menu na pilocie i nic, może nie tak coś robie.
    Procesor:
    ST92195B5B1/PBP
    VITENDAL/P
    P220C0314Z
    Pamięć:
    ATMEL 24C08
    Inne:
    STV8203A
    Chassis:
    40F-TV3K00-0M1

Czekam na jakiekolwiek sugestie i spostrzeżenia.

POZDRAWIAM.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2339696
    k.k
    Spec od TV
    Ocena: 54
    Witam
    Może to pomoże.

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Provision L-2121TMS - obraz zawężony, brak dźwięku, problem z menu serwisowym serw. Provision.jpg (172.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2339751
    pmnet
    Poziom 18  
    Ocena: 18
    Po wciśnięciu ukrytego przycisku nalezy za pomocą kolorowych przycisków(tzn czerwonego lub zielonego)wejść w głąb menu serwisowego
    i tam dokonasz potrzebnych regulacji,czyli wysokości itd.Jeżeli chodzi o brak głosu to też będzie trzeba wpisać odpowidnie opcjie w menu serwisowym.Niestety w tej chwilie nie pomogę ale postaram się jutro je podać,gdyż mam je zapisane w zeszycie w pracy.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2339889
    bozio
    Poziom 22  
    Wszystkie sugestie sprawdze w dniu jutrzejszym. Dam znać co i jak.

POZDRAWIAM.

PS. Wydaje mi sie że wciskałem na raz przycisk sewisowy i ok, ale zrobie to jeszcze raz.
  • REKLAMA
  • #5 2343048
    slon_61
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Ukryty przycisk w lewym dolnym rogu. opcja 1- 50 opcja 2-00 opcja3 - 04 opcja 4-11 opcja 5-02 w ustawieniach wysokości będzie VPOS50 rozszeżyć obraz. Przyciskiem OK w pilocie zmienia się podmenu trybu serwisowego,P + i P- którą opcje chce się regulować a głośnością ustawia się nastawy.
  • #6 2343523
    bozio
    Poziom 22  
    No więc tak wszystko tak jak piszecie tylko niestety nie moge wejść do trybu serw. być może z winy pilota. Wstępnie umówiłem się z kolegą pmnet na czwartek ma wziąść swojego pilota i zobaczymy co z tego wyjdzie. Niestety ja musiałem sie poddać. Tak więc rozwiązanie prolemu przedstawie w piątek.

No więc z lekkim opoznieniem ale jednak sukces dzięki dużej pomocy i zaangażowaniu kolegi .pmnet, problemem okazał sie niewłaściwie działający pilot (guzik serwisowy-pomimotego że na testeże wykazywało inaczej).

POZDRAWIAM
REKLAMA