logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CX 65 - Jak zdjąć sim-locka za pomocą kodów?

zachej 25 Lut 2006 23:33 1658 7
REKLAMA
  • #1 2348404
    zachej
    Poziom 17  
    Ocena: 1
    Witam... mam pytanie -> czy istnieją jakieś "kody" do ściągnięcia sim-locka z telefonu SIemens CX 65?
    Przykładowo kumpel ze swojego sony-ericssona wklepał okreslony ciag znakow... i sim lock został sciagniety.
    Moze ma ktos takie cudo do CXa?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2348522
    zbigniew tomczak
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    kodem nie ściągniesz simlocka z tego telefonu--z siemensów nie jest tak łatwo ściągnąć simlocka jak z noki---musisz miec kabel-oprogramowanie i robić TP.--jak masz jeden telefon to udaj się do serwisu GSM ,cena 20-30zł..

pozdrawiam******
  • REKLAMA
  • #3 2348562
    zachej
    Poziom 17  
    eh... kabelek mam (co prawda u kumpla), ale niestety pod USB... kilka programow sciagnietych, ale wszystkie wymagaja kabla pod com
    czy pojdzie na tym kablu USB?
  • REKLAMA
  • #4 2348563
    artur_wroc
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    tylko kabelek i sofcik mam taki fonik tez walczyłem podobno są jakieś kody do tego ale to chłam albo naciągacze, póki co nie widziałem jeszcze żeby ktos smoka zdejmował kodem z tego tel... u mnie zeszło bez problemu ale kabelkiem :-)
  • #5 2348578
    zachej
    Poziom 17  
    no ale pytalem, czy moze byc kabel pod USB... czy koniecznie na COMa trzeba?
    bo mam tylko pod usb
  • #6 2348869
    hard
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    zachej napisał:
    no ale pytalem, czy moze byc kabel pod USB... czy koniecznie na COMa trzeba?
    bo mam tylko pod usb

Jasne, że może być kabal na USB a nawet lepiej gdy przyjdzie Ci fleszować telefon bo zrobisz to o wiele szybciej niż po comie.Jedyne co to muszisz zainstalować sterownik do tego kabla i Managerze Urządzeń sprawdzić na którym porcie zainstalował sie Twój kabelek.Potrzebne jest to potem aby w progranie do unlocka ustawić własciwy com port

Polecam program Papuasa i troche poczytać jak sie to to robi :D
  • REKLAMA
  • #7 2349110
    zbigniew tomczak
    Poziom 23  
    Ocena: 29
    musisz mieć kabel serwisowy lub przerobić jak masz do przesyłania danych--zrobić TP(test ponta a więc rozebrać telefon i odpowiedni punkt zewrzeć do masy) lepiej rób prog. SST--

pozdrawiam*******
  • #8 2349282
    artur_wroc
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    też popieram zrobiłem kilka takich foników przy pomocy SST przez com... miałem problemy z komunikacją pod win XP sp2 ale na win 2000 wszystko śmiga aż miło zimensiki sie rozkładają jak leszcz na patelni :-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nie istnieją skuteczne kody do zdjęcia sim-locka z telefonu Siemens CX 65. Odblokowanie wymaga użycia kabla serwisowego oraz specjalistycznego oprogramowania, np. SST lub Papuas, i wykonania procedury TP (test ponta), która polega na rozebraniu telefonu i zwarciu odpowiedniego punktu do masy. Kabel może być podłączony zarówno przez port COM, jak i USB, jednak w przypadku USB konieczne jest zainstalowanie odpowiednich sterowników i skonfigurowanie właściwego portu COM w programie do odblokowania. Proces ten jest bardziej skomplikowany niż w telefonach Nokia i często wymaga doświadczenia lub wizyty w serwisie GSM, gdzie koszt zdjęcia sim-locka wynosi około 20-30 zł. Użytkownicy potwierdzają, że odblokowanie kodem jest nieskuteczne, a metoda kablowa działa poprawnie, choć może sprawiać problemy z komunikacją na niektórych systemach operacyjnych, np. Windows XP SP2.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA