logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD Microlab GK-3100. Po wgraniu softu nie czyta żadnych płyt.

gambit83 26 Lut 2006 00:26 1516 5
REKLAMA
  • #1 2348546
    gambit83
    Poziom 2  
    Mam dvd microlab gk-3100 i chcialem zminic mu firmwer tak zeby czytal napisy i wgralem softa od jakiegos innego oddtwarzacza i teraz nie chce mi czytac zadnych płyt wogóle nawet żeby zminic softa zpowrotem. Co mam zrobić, błagam o pomoc, da sie coś zdziałać czy DVD jest do wyrzucenia ?
  • REKLAMA
  • #2 2348662
    tyktyk
    Poziom 24  
    Ocena: 78
    Jeżeli nie czyta nic to po sprzęcie jedynie servis!!!! Może jednak sprubuj wgrac oprogramowanie od tego modelu. Nagraj płytę i sprwadź czy przyjmie
  • REKLAMA
  • #3 2348673
    gambit83
    Poziom 2  
    no własnie wogóle zadnej nie chce przeczytac ;/ a nie da sie zrobic jakiegos reseta przywrocic ustawienia fabryczne czy cosw tym stylu .... jakąś zwore zewrzec czy cos ... spróbuje wszystkiego co napiszesz bo jestem zdesperowany a w serwisie nie wiemczy nie zaplace tyle co za nowy sprzet stalo sie to przed chwila i juz czuje ze nieprzespana noc przedemną ;/ jak mozesz i znasz sie cos wiecej na tym temacie to wbij sie na gg 1979192 moj nr.
  • REKLAMA
  • #4 2348698
    tyktyk
    Poziom 24  
    Moim zdaniem żadna zworka nie pomoże. Nie spotkałem się z taką opcją Nie znam tego sprzętu. Ale raczej siedzenie całej nocki nic mu nie pomoże !!! Zmiana oprogramowania automatycznie wywala stare i nie ma takiego czegoś jak ustaienia fabryczne. Skoro napęd nie czyta to nie masz możliwości wprowadzenia właściwego programu .Pozostaje sie pogodzić z serwisem. Co cię bede pouczał po szkodzie ale co tam. Oprogramowanie bież zawsze z pewnego źródła i do dokładnie tego sprzętu . Ja jeszcze dodatkowo podłączam przez ups'a żeby przypadkiem nie uwalić podczas aktualizacj przez wyłączanie prądu. Pozdrawiam !!!
  • REKLAMA
  • #5 2348707
    gambit83
    Poziom 2  
    No oka a jeszcze jedno pytanko np. jakby go podpiąć do pceta i spróbowac mktflashem zadzialać skoro nie czyta cd żadnych ?? tylko teraz pytanie jak to zrobic ?? czy to raczej jest niemożliwe ?? No wsumie to znalazłem opcje jak to zrobić bo jednak sie da tak jak napisałem tylko rzeczywiscie bede musial kupic dziesiec kabli i 100 sklepów zwiedzic takze chyba serwis mi tylko zostaje a dla zainteresowanych link do stronki naktórej jest to opisane http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=2
  • #6 2349574
    tyktyk
    Poziom 24  
    Taniej wyjdzie w serwisie lub kupienie nowego sprzętu. Chyba że masz zamiar otworzyć własny serwis. Pozdrawiam.
REKLAMA