logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kupię "przewodowy" przedłużacz pilota ...

26 Lut 2006 22:00 3356 7
  • #1 2351823
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • #2 2352378
    sadam102
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    odwiedz strony czasopism elektronicznych tam jest tego pełno i są bardzo proste w budowie jak masz minimalne zdolności elektronika to zmontujesz takie ustrojstwo nawet na pająka
  • #3 2354346
    Yosan
    Poziom 1  
    Został mi jeden komplet takiego przewodowego "przedłużacza pilota", zamontowałem 2szt. u znajomych i to działa. Urządzenie było przystosowane do transmisji po kablu koncentrycznym, gdyż ma takie wyjścia. Nie stanowi problemu, żeby do wtyczek dołaczyć jedną parę UTP. Jeśli będziesz zainteresowany prześlę skan instrukcji i ewntualnie zdjęcie jak to wygląda.
  • #4 2354690
    piterek-23
    Poziom 33  
    Ocena: 427
    Witam.

Yosan
    Jak bys mogl to przeslij mi wszystko co posiadasz na temat takiego "przedluzacza"

Z gory WIELKIE DZIEKI.
    Pozdrawiam
  • #5 2356606
    darekZET
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Yosan napisał:
    Został mi jeden komplet takiego przewodowego "przedłużacza pilota", zamontowałem 2szt. u znajomych i to działa. urządzenie było przystosowane do transmisji po kablu koncentrycznym, gdyż ma takie wyjścia. Nie stanowi problemu, żeby do wtyczek dołaczyć jedną parę UTP. Jeśli będziesz zainteresowany prześlę skan instrukcji i ewntualnie zdjęcie jak to wygląda.

Bardzo chętnie, poproszę o skan instrukcji i zdjęcie na maila :)
    darekzet(_at_)poczta.fm
  • #6 3038330
    Ropson
    Poziom 2  
    Witam

Dołaczam się do tematu - chętnie kupię gotowy przewodowy przedłużacz pilota najprostszy na odległosć ok 50 m chodzący po parze miedzianej co by przenosił pilota od dekodera cyfry+ lub też poproszę o schemat najprostszego urzadenia co by działało
  • #7 5854273
    michal49
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Wątek stary, ale może ktoś jeszcze ma info czy jakiś schemat przewodowego pilota.

Michał
  • #8 5854726
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2313
    Wykopaliska zamykam zalecając zapoznanie się z regulaminem forum.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano przewodowego przedłużacza pilota IR do sterowania urządzeniem w innym pomieszczeniu za pomocą istniejącego kabla sieciowego (8 żył). Użytkownik wykluczył rozwiązania bezprzewodowe ze względu na ich zawodność i zajmowaną przestrzeń. W odpowiedziach zasugerowano samodzielny montaż prostego układu elektronicznego, dostępnego w czasopismach elektronicznych, a także zaoferowano gotowy komplet przewodowego przedłużacza pilota, pierwotnie przystosowanego do transmisji po kablu koncentrycznym, który można zaadaptować do pary UTP. Udostępniono możliwość przesłania instrukcji i zdjęć urządzenia. W dalszej dyskusji pojawiły się prośby o schematy najprostszych urządzeń do transmisji sygnału pilota na odległość około 50 m po parze miedzianej, np. do dekodera Cyfry+. Temat został ostatecznie zamknięty bez dalszych aktualizacji. Dodatkowo poszukiwano gniazdek podtynkowych wielofunkcyjnych z złączami antenowymi, video i s-video, jednak nie pojawiły się konkretne rekomendacje firm oferujących takie rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA