logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens M35i - jak naprawić błąd karty SIM?

maly1 13 Maj 2003 19:47 2015 11
REKLAMA
  • #1 212413
    maly1
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Ciagle wyskakuje błąd karty,co robic?Za podpowiedzi z gory dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 212448
    MIM ELECTRONICS
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    1. Sprawdź gniazdo karty sim - pęknięcia, zanieczyszczenia
    2. Czy aparat był flashowany ? - jeśli tak to sprawdź oprogramowanie.
    3. Sprawdź z inną kartą - inna sieć.
  • #3 212465
    maly1
    Poziom 12  
    Telefon jest w erze.Byl na abonament a teraz jest uzywany w TAK TAKu.Nic przy nim nie bylo robione.W serwisie powiedzieli ze karta jest za cienka.Dzieki za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #4 212510
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    sami sa za ciency. Zrób to co podpowiada kolega powyzej
  • #5 212711
    Roger00
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    A właśnie, że nie! Są przypadki z za cienka kartą - sam się zdziwiłem. Naklej taśmę klejącą na kartę z góry, a jak nie zatrybi, to dopiero powyższe.
  • #6 212733
    irc
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    A ja przelutowałbym PA, ponieważ czasami jak jest źle przylutowane i się gdzieś stuknie słuchawką to wyskakuje po paru sekundach "Błąd karty SIM" mimo, że styki złącza karty są poprawne :? Ja sprawdzam tak poprawność lutowania PA, jak uderzę w stół i "nożyce" (Błąd karty SIM) się nie odezwą to OK :D
  • REKLAMA
  • #7 214073
    maly1
    Poziom 12  
    Czy to moze byc PA? bo telefon czasami lezy niedotykany a blad i tak wyskakuje
  • #8 215977
    rafalos
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    to raczej jest to co ci mówi mim narka
  • #9 216231
    badradab
    Poziom 12  
    NO czasmi też może się zdarzyć bład karty gdyż sama karta Sim jest mocno porysowana! Lecz u Ciebie nieczyta chyba zadnej karty! Więc tak jak na poczatku Ci podpowiedzieli koledzy! Sprawdz luty a jak będą one dobre to spróbuj zmienić soft.(zalezy jaki masz, bo 24 jest softem wycofanym przez simensa gdyż zawierał błędy i nieradziłęym go wgrywać, a pozatym jest wiecej zabawy przy zdejmowaniu locka z niego). Więć życze miłej pracy!
  • REKLAMA
  • #10 216465
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    i dobrze że są problemy z simlockiem V24 , nie wszyscy to robią , jakie błędy zawiera 24 wersja , ja wgrałem tego sporo i jakoś nikt nie narzeka , a i lepiej bo jak się maluchy później bawią w serwisy to uwalaja i aparacik wraca , i kasa leci ponownie :D
  • #11 217104
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    popieram Picador
  • #12 1785825
    mosfet
    Poziom 25  
    Ocena: 27
    Posiadam Siemensa C35 i kartę HEyah. Miałem podobny przypadek, ale dopiero po przerzuceniu się na H. Moze być coś z tą grubością karty. Generalnie uchwyt karty w tym telefonie mi się nie podoba (podobnie jak klawiatura...jeny ktoś miał nasr. w garnek żeby zaakceptować ten projekt). Pierwsze co zrobiłem to wymieniłem uchwyt SIM na nowy (działo się to samo tylko troszke rzadziej). Teraz idąc za radą w postach, podkleiłem karte SIM taśmą. Zobaczymy ile wytrzyma bez błędów.

Pozdrawiam. (i kupuje sobie Nokie 6310 żeby mieć spokój) <lol>

Podsumowanie tematu

✨ Problem z błędem karty SIM w telefonie Siemens M35i może wynikać z kilku przyczyn. Należy sprawdzić gniazdo karty SIM pod kątem uszkodzeń i zabrudzeń oraz przetestować telefon z inną kartą SIM, najlepiej z innej sieci. Częstym problemem jest zbyt cienka karta SIM, co można rozwiązać przez podklejenie jej taśmą klejącą, aby poprawić styki. Warto również zweryfikować poprawność lutowania układu PA, gdyż luźne lub słabe lutowanie może powodować pojawianie się błędu nawet przy braku fizycznych uszkodzeń gniazda. W przypadku problemów z oprogramowaniem zaleca się sprawdzenie wersji softu i ewentualną jego zmianę, zwłaszcza jeśli używany jest soft V24, który bywa problematyczny. Wymiana uchwytu karty SIM na nowy również może poprawić stabilność połączenia. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o modelu Siemens C35, gdzie podobne problemy rozwiązywano przez wymianę uchwytu i podklejenie karty SIM.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA