logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 8000 - błąd 55.7 PRINTER ERROR, silnik i zasilacz, co sprawdzić?

Arek_D 02 Mar 2006 19:38 1452 5
REKLAMA
  • #1 2366689
    Arek_D
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Witam.
    Drukarka HP8000 - po włączeniu zapala się wyświetlacz - INITIALIZING i zaczyna obracać silnikiem - po chwili - komunikat na wyświetlaczu 55.7 PRINTER ERROR a następnie PRESS GO TO CONTINUE, ale GO nie pomaga - silnik na chwilę ruszy a następnie znów ten błąd i tak w koło :cry: Nawet bez naciskania GO - silnik na moment rusza i staje i komunikat i znowu start i zatrzymanie i komunikat ...
    Po przytrzymaniu GO przy włączaniu zasilania (COLD RESET) drukarka zachowuje się normalnie - tzn. silnik kręci się dość długo i nie wyświetla nic - niestety po chwili ten sam błąd.

Proszę o jakieś wskazówki - sprawdziłem połączenia - kable, ale są OK - silnik obraca się.

W zasilaczu słychać jakieś "tyknięcie" w momencie wystąpienia tego błędu i tak jakby ponownie się załączyło się zasilanie - czy to może być wina zasilacza ??
  • REKLAMA
  • #2 2367510
    adakisie
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Musisz zobaczyć do serwisówki, tam wszystko jest.
  • REKLAMA
  • #3 2368312
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    przypuszczam uszkodzenie formatera, lub tej płyty sterującej dobrze byłoby podmienić i sprawdzić .
    chyba miema innej możliwości ,
    acha jeszcze powyciągaj wszytkie pamięci zostaw tylko firmware zobacz tak , no i jewszcze sam firmware (jest w kości )
  • REKLAMA
  • #4 2370240
    a_pawel
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Ja również uważam, że broblem tkwi w formaterze.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 2379950
    Arek_D
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Witam.
    W serwisówce za dużo nie jest napisane, ale problem już usunięty. Rozebrałem ją prawie całą - płyty i nawet zasilacz, a tu okazało się - tak jak przypuszczaliście - to jedna z nóżek na złączu formatera została zgięta i nie trafiała w swoje miejsce.

Zamykam temat - dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam.
REKLAMA