logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Outlook - wysyłanie wiadomości do kilku odbiorców na raz

lukaszdzik 02 Mar 2006 22:21 37664 7
REKLAMA
  • #1 2367535
    lukaszdzik
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam.
    Chciałbym zapytać w jaki sposób mogę zmienić ustawienia Outlooka abym mógł wysłać jedną wiadomość do kilku odbiorców, ale aby żaden z nich nie widział w odebranej wiadomości pozostałych adresów , na które wysłany został mail.
    Pozdrawiam i z góry dzieki za informacje
  • REKLAMA
  • #2 2367554
    tyktyk
    Poziom 24  
    Ocena: 78
    robisz tak
    nowa wiadaomaść
    do
    wyświetla sie lista kontaktów podświetlasz te do których chcesz wysłać maila i robisz i wciskasz udw twożąc liste ludzi do których pójdzie email a oni nie bedą widzieli do kogo jeszcze poszedł
  • REKLAMA
  • #3 2367555
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Musisz adresy osób do których chcesz wysłać wiadomość wpisać w pole UDW (Ukryte Do Wiadomości).
    Fragment pomocy Outlooka:

Aby wysłać wiadomość e-mail

Na pasku narzędzi kliknij przycisk Nowa poczta.
    W polach Do lub DW wpisz adresy e-mail wszystkich adresatów, oddzielając nazwy przecinkami lub średnikami ( ; ).
    Aby dodać nazwy e-mail z książki adresowej, kliknij ikonę książki w oknie Nowa wiadomość, obok pól Do, DW i UDW, a następnie wybierz nazwy.

Aby użyć pola UDW, kliknij menu Widok i zaznacz polecenie Wszystkie nagłówki.

W polu Temat wpisz tytuł wiadomości.
    Wpisz wiadomość, a następnie kliknij przycisk Wyślij na pasku narzędzi.
  • #4 2367557
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Jaki outlook.
    W Outlook expresie plik-->nowy-->wiadomość pocztowa.
    Widok--> wszystkie nagłówki
    w polu UDW wpisujesz adresatów

W Microsoft Outlook plik-->nowy-->wiadomość pocztowa.
    Widok--> pole UDW
    w polu UDW wpisujesz adresatów
  • REKLAMA
  • #5 2369483
    lukaszdzik
    Poziom 10  
    Dzięki za porady. A co w przypadku gdy typ wiadomości wysyłanej to będzie HTML a maile są pisane pod Windowsem
  • #6 2371059
    paweliw
    Spec od komputerów
    lukaszdzik napisał:
    Dzięki za porady. A co w przypadku gdy typ wiadomości wysyłanej to będzie HTML a maile są pisane pod Windowsem

Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi, może jaśniej ?

Typ HTML daje większe możliwosci "upiększania" tekstu (czcionki, rozmiary, kolory, obrazki itp. To jest ten sam HTML używany do tworzenia stron internetowych. Za bajerami idzie jednak większy rozmiar wiadomości.
    Typ TXT to czysty tekst wiadomości.

Outlook Express obsługuje bezproblemowo oba. Windows nie ma tu nic do rzeczy.
  • REKLAMA
  • #7 2372760
    lukaszdzik
    Poziom 10  
    Już wyjaśniam.

Wiadomości mailowe piszę w HTML'u - nie wiem czy ta informacja ma jakieś znaczenie w kontekście tego czego się chcę dowiedzieć, wiec ją podaję.

Wiadomości mailowe piszę za pomocą Worda a nie jak to zwykle bywa w MS Outlooku. Po prostu łatwiej i wygodniej jest mi je tam edytować. Problem w tym, że edytując wiadomości pod Windowsem nie mogę znaleźć miejsca , w którym mógłbym wyświetlić pola UDW - po prostu nie wiem gdzie sie ono znajduje.

Pozdrawiam
  • #8 2373085
    paweliw
    Spec od komputerów
    Nie wiem jakiej wersji Worda używasz, ale przy Office 2003 korzystając z opcji Wyślij do ... Adresat poczty jest na pasku "wysyłania" opcja Przełącz UDW.
    Nie pamiętam jak jest w innych wersjach ale napewno podobnie.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono sposób wysyłania wiadomości e-mail w programie Outlook do wielu odbiorców jednocześnie, tak aby adresaci nie widzieli pozostałych adresów. Podstawowym rozwiązaniem jest użycie pola UDW (Ukryte Do Wiadomości), które należy aktywować poprzez menu Widok i wyświetlenie wszystkich nagłówków. Adresy odbiorców wpisuje się w pole UDW, co powoduje, że każdy z nich otrzymuje wiadomość bez widoczności innych adresatów. W Outlook Express oraz Microsoft Outlook procedura jest podobna: nowa wiadomość → Widok → UDW → wpisanie adresów. W przypadku pisania wiadomości w formacie HTML, edytowanych w programie Word, problemem jest odnalezienie pola UDW w interfejsie Worda. W Office 2003 opcja „Przełącz UDW” znajduje się na pasku wysyłania w funkcji „Wyślij do... Adresat poczty”. Format HTML umożliwia zaawansowane formatowanie wiadomości, ale nie wpływa na funkcjonalność pola UDW. System Windows nie ma wpływu na tę funkcjonalność w Outlooku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA