logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem WP1130 - słuchawka nie łączy się z bazą po zaniku napięcia

Ryniu123 03 Mar 2006 14:07 1835 1
  • #1 2369226
    Ryniu123
    Poziom 11  
    Poszukuję serwisu telefonu Sagem WP1130, ewentualnie kodów serwisowych, słuchawka nie widzi bazy. Proszę o pomoc, to jest 3 telefon bezprzewodowy (różne firmy) który mi pada. Usterka wynikła po zaniku napięcia w sieci energetycznej.
  • #2 7417933
    marcij
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam !

Odgrzebuję temat , gdyż również mam problem z takim telefonem. Telefon działał przez wiele lat, w pewnym momencie poprostu skończyła się w nim bateria. (przynajmniej tak mi się wydawało , nie pamietam dokładnie objawów, ale wskazywały na problem z baterią). Było to jakies poł roku-rok temu. Teraz kupiłem baterię , po jej włożeniu telefon działa poprawnie przez kilka minut, po czym na wyświetlaczu pojawiają się przypadkowe znaki. Mimo to , z telefonu można dzwonić, nie można jednak odbierać połączeń (nie reaguje na zielona słuchawke). Co ważne , z tego co pamiętam , to kilka lat temu miałem podobny problem. Zaniosłem go wtedy do sklepu, w którym go kupowałem i w kilka minut gość go naprawił. Robił to na zapleczu , więc nie widziałem co zrobił.(sklepu już nie ma) Podejrzewam , ze w jakis sposób go "zresetował", nie wiem jednak jak to zrobić. Rozebrałem słuchawke, nigdzie żadnego przycisku do resetu nie ma. Co można z tym zrobić?

Update : Wszystkie połączenia działaja poprawnie , tylko na wyświetlaczu pojawiają sie losowe znaki, lub wyświetlacz wogóle nie działa

Update 2: Dla przyszłych pokoleń : telefon "naprawił się sam".
REKLAMA