logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programy do obliczeń propagacyjnych dla sieci radiowych - jakie polecacie?

rekinisko 03 Mar 2006 20:22 1862 3
REKLAMA
  • #1 2370755
    rekinisko
    Poziom 22  
    Ocena: 142
    Witam wszystkich, mam pytanko: Czy ktoś zna jakieś programy, którymi można wykonać obliczenia propagacyjne dla sieci radiowych? Chodzi mi o pola zasięgów skutecznych, pola zakłóceń itd... i o naniesienie tego na mapy... Wiem że są takie programy - chociaż dość skomplikowane bo wymagają wprowadzania szeregu danych....
    Byłbym wdzięczny za podesłanie nazw takich progsów - poszukam ich potem w necie. Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 2371089
    Batnini
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    rekinisko napisał:
    Witam wszystkich, mam pytanko: Czy ktoś zna jakieś programy, którymi można wykonać obliczenia propagacyjne dla sieci radiowych? Chodzi mi o pola zasięgów skutecznych, pola zakłóceń itd... i o naniesienie tego na mapy... Wiem że są takie programy - chociaż dość skomplikowane bo wymagają wprowadzania szeregu danych....
    Byłbym wdzięczny za podesłanie nazw takich progsów - poszukam ich potem w necie. Z góry dzięki

Witam!

Sprobuj "RadioMobile":
    http://www.cplus.org/rmw/english1.html
  • REKLAMA
  • #3 2371323
    marcin_kozlowice
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam. Podaj adres e-mail to wysle ci instalke takiego programu. Pozdrawiam!
REKLAMA