logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmierzyć średnice czaszy satelitarnej!?!?!? :0

gacek505 04 Mar 2006 18:12 11227 3
REKLAMA
  • #1 2374174
    gacek505
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam małe pytanko : jak zmierzyć średnicę czaszy satelitarnej tzn. czy w poziomie czy w pionie? Czy centymetr ma przylegać do czaszy czy odstawać i mierzyć w lini prostej?

dzieki z góry za pomoc net przeszukany i nic :( więc pytam:)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2374245
    Kris 78
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Antene offsetowa trzeba mierzyc zawsze w poziomie i po lustrze . Jest to krótsza odległosc niż ta pionowa ze względu że offset jest owalny. Niektóre sklepy często podaja wymiar pionowy troche okłamując nabywców wielkoscią. Np. Mabo 1m ma wymiary 1000/1100 i czasami jest sprzedawana jako antena 110cm. Natomiast anteny paraboliczne są okrągłe i maja taki sam wymiar.
  • REKLAMA
  • #3 2381223
    gacek505
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Czesc! napisałes mi że czasze mierzy się po lustrze tzn centymetr ma przylegać do czaszy:) dzieki....ale czy napewno tak??? bo jacyś "specjaliści" z alllegro napisali mi że ma nie przylegać... mam taką stara antene jescze od diory analogowej.... i nie wiem ile ona ma średnicy;)
  • Pomocny post
    #4 2381440
    sibek23
    Poziom 12  
    czasze powinno się mierzyc bez żadnego przylegania centymetra tzn. nie po krzywiźnie anteny.
    I jak już Ci pisałem w innym poście nie używaj jakiejś starej anteny, bo bedziesz miał problem z jej ustawieniem, a jak już ustawisz to bedzie słabszy sygnał niż na nowej. Lepiej zainwestuj w jakąś nową czasze.
REKLAMA