Moze to dla niektorych proste pytanie, ale chcialbym sie dowiedziec, jak w winxp zmienic odswiezanie jesli jest za duze ustawione i jest czarny ekran. Przyklad: mam ustawione 100mhz podlaczam do lcd gdzie max jest 75mhz i ekran jest czarny. Wlaczenie w trybie awaryjnym i proba zmiany odswiezania nie daje rezultatu bo po prostu tego system jakos nie zapamietuje poniewaz juz dziala w 60hz i juz. W starszych systemach jak 2000 czy nt po przelaczeniu w trym vga lub awaryjny to dzialalo znakomicie a teraz znalazlem tylko jeden sposob na to (no moze 2 - moze przyniesc z powrotem stary monitor i przelaczyc odswiezanie:] no ale nie o to mi chodzi) - usunac karte graficzna z systemu w trybie awaryjnym i uruchomic system. Po uruchomieniu w normalnym trybie wlaczy sie ze standartowymi sterownikami VGA a potem znajdzie nowy sprzet i w wiekszosci przypadkow sie sam zainstaluje i bedzie dzialac. Natomiast moje pytanie brzmi jaki jest inny sposob na zmiane ustawienia odswiezania. Bede wdzieczny za pomysly i rozwiazania.