logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood KDC-7090R. Nie daje oznak życia po zapięciu panelu.

a.gry 07 Mar 2006 21:57 1602 8
REKLAMA
  • #1 2387649
    a.gry
    Poziom 16  
    Ocena: 39
    Witam.

W\w radyjko po zapięciu panela nie daje żadnych oznak życia , a po kilkunastu sekundach panel uchyla sie pod kątem około 45 % tak jakby czekał na wsadzenie płyty lub wyciągnięcie panela ( nadal nic nie reaguje). Może ktoś poradzi mi o co mu chodzi?
    Pozdrawiam
    a.gry

Ps. Radio jest legal.
  • REKLAMA
  • #2 2387710
    robson@
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    Jezeli dobrze pamietam to jest model z panelem na taśmie.Sprawdz taśme.
  • REKLAMA
  • #3 2387744
    a.gry
    Poziom 16  
    Ok. Jutro go zdemontuje i się odezwę.
    a.gry
  • #4 2392663
    a.gry
    Poziom 16  
    Witam ponownie.
    Wymieniłem tasiemkę i winda zachowuje się tak samo, może jakaś inna podpowiedź. :cry:
  • #5 2397187
    robson@
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    Musisz pewnie wziąśc sie za zasilacz .Czy tam siedzi układ Ba3917?Jezeli tak to sprawdz na nim napiecia.Aplikacje znajdziesz bez problemu.
  • REKLAMA
  • #6 2406979
    a.gry
    Poziom 16  
    Witajcie
    Radyjko trafiło do drugiego serwisu. A dlatego do drugiego bo w pierwszym gość chciał mnie skroić na 180 zł za wymianę taśmy i będzie patrzył dalej co może być. Ciężko go było przekonać że została już wymieniona. Tak więc czekam na wieści z autoryzowanego serwisu Kenwooda.
  • #7 2410182
    a.gry
    Poziom 16  
    Jestem.
    Odebrałem grajka, jest zaje...:D . Naprawa wyniosła mnie tylko 60 zł.
    Kończę temat i dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem.
    a.gry
  • REKLAMA
  • #9 2412659
    a.gry
    Poziom 16  
    Witam.
    Żałuje , ale nie powiedziano mi. Dostałem tylko informacje , że coś zostało poprawione. Ale za 60 zł to nie było nic strasznego.

a.gry

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Kenwood KDC-7090R po zapięciu panelu nie wykazuje oznak życia, a po kilkunastu sekundach panel uchyla się pod kątem około 45%, jakby oczekiwał na wsadzenie płyty lub wyjęcie panelu, jednak urządzenie pozostaje nieaktywne. Pierwsza sugestia dotyczyła sprawdzenia taśmy łączącej panel, która została wymieniona, lecz problem pozostał. Kolejna wskazówka sugerowała kontrolę zasilacza oraz układu Ba3917, w tym pomiar napięć zgodnie z dostępną aplikacją. Urządzenie zostało oddane do autoryzowanego serwisu Kenwood, gdzie po naprawie za 60 zł radio zaczęło działać poprawnie. Dokładna przyczyna usterki nie została ujawniona, jedynie potwierdzono, że coś zostało poprawione.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA