logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-25X3D - jak zmienić znaki TXT na polskie w trybie serwisowym?

ada51 08 Mar 2006 09:49 1161 4
REKLAMA
  • #1 2388862
    ada51
    Poziom 11  
    Witam. Przejrzałem wszystkie posty dot. tego tematu, ale nie udalo mi się znaleźć rozwiązania, również w dokumentacji AE4 otrzymanej dzięki uprzejmości "Aleksandra Borodina" (co prawda dla innego typu telewizora). Po wyświetleniu TT-- i wpisaniu 01 obraz staje się czarno-biały, dalej nie ma przejścia (brak jakiegokolwiek rozwinięcia), 00 nie powoduje powrotu. Chciałbym zmienić znaki txt na polskie, rozumiem, że Nicamu ten telewizor nie ma i nie da się go ustawić (?). Nie chcę więc ryzykować i wpisywać kodów z otrzymanej dokumentacji, skoro już na początku widzę niezgodności. Chyba, że coś źle robię.

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
  • REKLAMA
  • #2 2388883
    maryann
    Poziom 37  
    Ocena: 337
    Po uzyskaniu TT naciśnij MENU i potem "krzyżakiem" poruszasz sie dalej. Mam tryby z SE. Chcesz?
  • REKLAMA
  • #3 2388911
    jedrus25
    Poziom 23  
    Ocena: 83
    Witam. Nie pamiętam dokładnie, ale wejście dalej w tryb serwisowy następuje po wciśnięciu MENU na pilocie po pojawieniu się TT--. Wówczas przechodzisz dalej do MENU serwisowego. Natomiast zmiana znaków tekstu powinieneś uzyskać po wpisaniu 27(znaki teletekstu Europa Wschodnia). Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2388922
    ada51
    Poziom 11  
    Wdaje mi się, że próbowałem naciskać menu (bez skutku - działanie jak przy trybie zwykłym) , ale jeszcze raz sprawdzę po południu.

Każda informacja będzie przydatna. Poproszę więc o te tryby (może są jakieś różnice względem tego, co posiadam).
  • #5 2392768
    ada51
    Poziom 11  
    Okazuje się, że aby wejść do trybu serwisowego, trzeba po TT-- nacisnąć menu dwukrotnie, za pierwszym razem pojawia się menu zwykłe i to mnie zmyliło.

Dziękuję z podpowiedzi.
REKLAMA