logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie pobrać program Eagle do projektowania płytek PCB?

panicz9 08 Mar 2006 18:40 1380 8
REKLAMA
  • #1 2390736
    panicz9
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Witam,wiecie moze skąd mozna pobrac program eagle?? jest to program do tworzenia płytek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2394428
    panicz9
    Poziom 15  
    Dzieki.A wiecie moze jak sie robi zeby były dwie warstwy??
  • #6 2394571
    piotrus
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    hejka

powiem ci że ja też sie bawie w płytki i też mam eagla ale powiem ci że mam do tego lepszy program
    \nazywa sie DXP Protel 2005

jak byś reflektował moge ci go wysłąc pocztą bez zadnych opłat po protu tylko odeślesz mi czystą płytę!!
    jak coś to pisz na poczte

pozdrowionka piotrus
  • #7 2394954
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Protel 2005 to jakas porazka. Duzo lepiej pracuje sie na Protel 98Se
  • #8 2395318
    panicz9
    Poziom 15  
    Wole eagle poniewaz w szkole uzywamy tego programu.Jak robi sie dwie warstwy??
  • REKLAMA
  • #9 2397117
    halif
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Poszukaj na Elektrodzie, wśród plików kursów Eagla. Są co najmniej dwa polskie. Jako pdf-y, lub djavu. Tam masz odpowiedzi na większość pytań.

Wykorzystanie płytek wielowarstwowych zależy od metody ich projektowania: ręczna, automatyczna, ze schematu, czy z ręki etc. Polecam kursy.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy źródeł pobrania programu Eagle do projektowania płytek PCB. Podano oficjalny link do wersji 4.1 oraz alternatywny link do wersji 4.11.16, która weryfikuje legalność bibliotek i schematów. Zaproponowano również pobranie programu z bazy na portalu elektroda.net. Wątek porusza także pytanie o tworzenie dwuwarstwowych płytek w Eagle, na co zasugerowano poszukiwanie kursów i materiałów edukacyjnych dostępnych na Elektrodzie w formacie PDF lub DJVU. W dyskusji pojawiły się także propozycje alternatywnych programów do projektowania PCB, takich jak DXP Protel 2005 oraz Protel 98Se, z opiniami na temat ich użyteczności. Podkreślono, że wybór programu zależy od wymagań edukacyjnych i preferencji użytkownika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA