logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fly video 98 karta na bt878khf- nie działa pod Xp!!!!!!!!!!!

kleszczyk1000 08 Mar 2006 20:43 4895 5
REKLAMA
  • #1 2391315
    kleszczyk1000
    Poziom 11  
    Już kolejny raz wyrywam sobie włosy z głowy bo chcę zainstalowac tą karte pod Xp a ten jakoś jej nie widzi w pci. W menedżerze urządzen wystepuje jako urządzenie video nierozpoznane.Jak ją wyciągne ze slotu i odpale komputer ponownie to nic się nie dzieje .Nie monituje że coś wykryło.Pod win 98 działała bez zarzutu. Tak samo ze sterownikami już nie wiem co wgrywać.Nie mam jeszcze service packa zainstalowanego.
    POmocy!!!!!!!!!!!!!!!!1[/url]
  • REKLAMA
  • #2 2391462
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Włóż kartę,odpal kompa i zainstaluj prawidłowe sterowniki pod XP.To że w menadżerze urządzeń jest jako nierozpoznane urządzenie video to normalne.Zmieni sie jak zainstalujesz prawidłowy sterownik.
  • REKLAMA
  • #3 2391684
    andreuss
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    Witam. Skorzystaj ze wskazówek na tej stronie: www.flyvideo98.prv.pl ja mialem ten sam problem z tą karta, a teraz mogę ogladać TV na kompie.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2391901
    kleszczyk1000
    Poziom 11  
    no tak ale jak próbuje odpalić program do tv<LR90LV10400.zip> to wyświetla że "no video hardware". Ten program Lr ma już w sobie sterownik do tej karty 878? .Bo nie wiem jak dopaść coś co spowoduje że w końcu ten system ją rozpozna
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2392060
    oczak
    Poziom 12  
    Moje rozwiązanie na pewno poskutkuje. Mam tą samą kartę.

- odinstalowujesz WSZYSTKIE sterowniki karty

- ściągasz DScaler 4.1.15

- instalujesz

- odpalasz

- wybierasz swoją kartę z listy

- nie dawaj w okienku General Hardware Setup opcji "DScaler alone-Best possible results" a "DScaler & Other softwares-priority given to DScaler"

- dajesz Schannel > Setup i szukasz kanałów

- warto wybrać zakres "Full Frequency Scan" i zaznaczyć "Use AFC".

Wszysko będzie działać na pewno. Dodatkowo otrzymujemy super obraz, lepszy niż przy oryginalnym oprogramowaniu z karty TV
  • #6 2392297
    kleszczyk1000
    Poziom 11  
    Są postępy !!!! wielkie dzięki choć nie doszedłem do wszystkiego jakis marny kanał bez dzwieku się wyświewtlił..jutro bede próbował dalej !
REKLAMA