logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć AUX do radia Blaupunkt CAR300 w Oplu Astra?

Trodzanek 08 Mar 2006 21:34 2262 5
REKLAMA
  • #1 2391555
    Trodzanek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mam starą Astre i nie chce zmieniac radyjka a chciałem podłączyć sobie do tego radyjka Jukeboxa Philipsa a nikt mi jeszcze nie napisał jak to zrobić... :/ Moze mi ktoś napisze tak (łopatologicznie )jak to zrobić. Pozdro
  • REKLAMA
  • #2 2391657
    czarek18
    Poziom 25  
    Ocena: 50
    Witam po pierwsze zobaczyć na jakim scalaku jest wzmacniacz.Ściągnąć dokumętacje ,zobaczyć gdzie wchodzi sygnał do wzmaka ,przeciąć ścieżkę wbudować odpowiedni przełącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2589489
    Trodzanek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    czarek18 napisał:
    Witam po pierwsze zobaczyć na jakim scalaku jest wzmacniacz.Ściągnąć dokumętacje ,zobaczyć gdzie wchodzi sygnał do wzmaka ,przeciąć ścieżkę wbudować odpowiedni przełącznik.

A powie mi ktoś jak to zrobić bo jak patrze na schemat to dla mnie czarna magia. Moze ktoś miał takie radio i robił coś podobnego?? Ale na scalaku czego? Bo chyba nie RDSu
    Pozdro
  • #6 2589603
    kraz73
    Poziom 28  
    Ocena: 29
    Teoretycznie szukasz przedwzmacniacza, wyjmujesz jedną nogą kondensatory z wejść FM-u, AM-u lub czegokolwiek co można na stałe włączyć a nie jest podłączone do MUTE, między kondensator a otwór po nim podłączasz przełącznik i do całości dorabiasz cincze. Ale to teoria, z tonu wypowiedzi daj sobie spokój przedwzmacniacz jest w SMD, w razie czego nieźle kosztuje i do wymiany nie wystarczy Ci transformatorówka. Daj komuś znającemu się na elektronice zrobi to w 10 minut.
REKLAMA