logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Model fotodiody i opis. Maksymalne natężenie oświetlenia.

Youki 08 Mar 2006 22:47 1350 3
REKLAMA
  • #1 2391947
    Youki
    Poziom 11  
    BARDZO PROSZE O PODANIE MI MODELU FOTODIODY O RAZ KONIECZNIE DO NIEJ OPISU JAKI MA MAXYMALNE NATEZENIE OSWIETLENIA W LUXACHI JAKIE NAPIECIE WYDZIELA PRZY TYM MAXYMALNYM NATEZENIU BLAGAM O POMOC BO TO JEST PILNE

Dodano po 5 [minuty]:

w roli wyjasnienia potrzebne mi to do projektu do szkoly poniewaz musze zrbic teoretycznie uzadznie mierzace nat. swiatla na bazie jakiegos mikroprocesora ido niego jeszcze musze npisac program wiec opis diody jest tak bardzo dla mnie wazny bo bez tego nie bede mugl znalezc wzmacniacza operacyjnego odpowiedniego do niej by miec maxymalnie 5v a przede wszystkim napisac program do procka
  • REKLAMA
  • #2 2392510
    ***mandragor***
    Poziom 2  
    proponował bym żebyś zastanowił się nad fotorezystorem i zastosował UP z przetwornikiem AD. Tak jest prościej bo nie musisz sie zastanawiać nad problemem wzmacniacza operacyjnego.
  • REKLAMA
  • #3 2393264
    Youki
    Poziom 11  
    tylko w tym problem ze ja mam to zrobic z uzyciem przetwornika ac bo tylko do niego mniej wiecej umiem pisac program a do innych nie uczylismy wiec dioda wystarczy(te charakterystyki co podalem wczesniej) schemat jakis juz mam a wzmacniacz juzz nie powinien sprawic mi takich problemow
  • Pomocny post
    #4 2393434
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 495
    Mała prośba: nie krzycz w tytule (w treści też). Tytuł powinien zawierać przede wszystkim opis problemu. Poza tym musiałem 4 razy przeczytać to co napisałeś aby zrozumieć co ci jest potrzebne (widocznie tępy jestem). Poczytaj trochę o fotodiodach np tu: http://prace.sciaga.pl/23262.html a parametry masz tu: http://www.meditronik.com.pl/el/a5450.htm
    I przede wszystkim google. Fotodioda działa na zasadzie źródła prądowego w którym prąd fotoelektryczny IP jest proporcjonalny do mocy promieniowania padającego na jej powierzchnię.
    Powodzenia
REKLAMA