logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bluetooth czy IrDA do Nokii, Siemensa i Sony Ericsson - co wybrać?

michcio997 09 Mar 2006 20:11 948 5
REKLAMA
  • #1 2395276
    michcio997
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    witam mam nokie siemensa i sony eryka

chciałbym bez kabelków łączyć sie z kompem irda miałem ale w noki to sie nie sprawdza?
    lepiej BLUETOOTH? jess szybszy ale czy warto kupic na allegro?

zobaczcie na ta aukcje jak sie skonczy to mógłbym niby kupić 23 irda za niesałe 30zł
    jaki jest chaczyk??

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=90355701
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2395346
    tomsyty

Poziom 26  
    Ocena: 20
    A tam zaraz haczyk, zwyczajna aukcja wieloprzedmiotowa, jeżeli nie wiesz na jakiej ona działa zasadzie, to jest to opisane na stronie Allegro w pomocy. Kumpel ma właśnie ten model i sobie go chwali, mimo że antenka to jedna wielka ściema, bo nie ma żadnego połączenia między nią a płytką, ale zasięg ma w całym domku jednorodzinnym (telefon ze zwykłym Bluetoothem na 10m, więc nawet nie wykorzystuje w pełni możliwości i nie ma okazji przetestować czy rzeczywiście to ma taki zasięg).
    Konto firmowe:
    Tomasz Jędras (tomsyty)
    Wierzbowa 30a, Lubin, 59-300 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://tomsyty.pl
  • REKLAMA
  • #3 2395376
    michcio997
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    o co chodzi z ta aukcją wielopszedmiotową?

mozes dokładniej wyjasnic bo klikam z modemu i mi alleggro nawala
  • REKLAMA
  • #4 2395447
    BudzewoHB
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    takie rzeczy tylko w erze, a co do pytania to w zaleznosci co potrzebujesz :P

ja bym ci radzil BT sobie kupic, niewielka roznica cenowa i mniej nerwow i trzymania telefonu na przeciw siebie.

a ten model z aukcji ... akurat mam go na sklepie, wszystko dobrze hula wiec polecam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2395469
    tomsyty

Poziom 26  
    Ocena: 20
    Chodzi najprościej rzecz biorąc o to, żeby nie dawać za dużo - bo ostatnia osoba z zaznaczonej puli wyznacza cenę dla wszystkich (o ile dobrze pamiętam). Jak chcesz wygrać, to musisz się utrzymać w tej puli wyróżnionych kolorkiem użytkowników. Ale wiadomo - ludzie chcą tanio kupić, wyprzedzają cię, spadasz w rankingu i musisz zalicytować więcej - podbijasz cenę i tak się nakręca ta aukcja, ciągła walka żeby nie wypaść z puli. Taka mała uwaga, jeżeli zalicytujesz jakąś ilość przedmiotów i będziesz ostatnią osobą na liście wygrywających, a nie wygrasz tej liczby przedmiotów - możesz zrezygnować z zakupu tej reszty, ale oczywiście nie musisz - to chyba jedyny mi znany przypadek, gdy po zakupie można zrezygnować z niego legalnie, bez konsekwencji. Jak widać, są 23 sztuki na sprzedaż, ostatnia osoba chce kupić 8 sztuk, ale jest już nad nią kilkanaście ofert w sumie 20 sztuk - czyli dla ostatniej osoby zostają 3 sztuki... Nie będzie musiała ta osoba brać tych 3 sztuk, bo chce 8 a nie 3. Jak chcesz się wbić do puli, musisz dać taką cenę żeby przebić kogoś z niej.
    Konto firmowe:
    Tomasz Jędras (tomsyty)
    Wierzbowa 30a, Lubin, 59-300 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://tomsyty.pl
  • #6 2395673
    sylwek888
    Poziom 14  
    Mam takie samo BT i nie narzekam lepsze od irdy bo nie trzeba trzymać jedno przy drugim,za taką cenę czemu nie ja za swój dałem trochę więcej.

Pozdro
REKLAMA