logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola c651 - komputer nie wykrywa telefonu przez USB, co zrobić?

maiko 12 Mar 2006 10:52 1155 8
REKLAMA
  • #1 2404661
    maiko
    Poziom 2  
    Witam
    Posiadam Motorole c651 i kabel usb. Zainstalowałem sterowniki (prubowałem różne wersje) ale po podłączeniu telefonu nic nie wykrywa.
  • REKLAMA
  • #2 2404855
    MARKOL
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Sprawdz złacze usb mozesz miec na nim zimne luty jesli jest ok to musisz zle instalowac program, lub masz uszkodzony kabel.
  • REKLAMA
  • #3 2406093
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    probowales handset usb motorola driver po ich zainstalowaniu powinno ci wykryc motorola modem sprubuj zmienic gniazdo usb
  • #4 2406460
    MARKOL
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Sprobuj jeszcze zainstalowac PST
  • REKLAMA
  • #5 2418105
    maiko
    Poziom 2  
    Niestety nic to niedało a zimnych lutów nie zauważyłem, przeczyściłem cały telefon i nic dalej nic nie wykrywa.
  • #6 2419105
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    Sprawdz kabel,sprubuj podlaczyc telefon na innym komputerze
  • REKLAMA
  • #7 2425927
    maiko
    Poziom 2  
    Telefon podłączałem pod dwa komputery (WinXP i 98) ale na obydwu jest to samo, robiło to używając dwuch kabli więc albo oba są uszkodzone albo to nieto. Niebawem powinienem mieć jeszcze jeden kabelek do niej i sprawdze na nim.
  • #8 2428855
    myczek
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    na Twoim miejscu na poczatek usunol bym wszystko co masz do motek z kompa z XP
    potem restart , a jak juz wystartuje Ci winda to po wlozeniu kabelka do USB powinien system wykryc nowe uzadzenie. jesli nic nie wykrywa cos nie tak z kabelkiem.
    pozdrawiam
  • #9 2459163
    maiko
    Poziom 2  
    Dostałem ten kabelek i dalej nic nie działa :(. Albo ja nie umiem tego podłączyć albo to telefon jest uszkodzony.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz telefonu Motorola c651 zgłasza problem z wykrywaniem urządzenia przez komputer po podłączeniu kablem USB, mimo instalacji różnych wersji sterowników. W dyskusji sugerowano sprawdzenie złącza USB pod kątem zimnych lutów, wymianę kabla, zmianę portu USB oraz instalację sterowników Handset USB Motorola i programu PST. Telefon był testowany na dwóch komputerach z systemami Windows XP i 98, z użyciem kilku kabli, bez skutku. Zalecano również usunięcie wszystkich sterowników Motoroli z systemu i ponowne podłączenie telefonu po restarcie. Pomimo otrzymania nowego kabla problem nadal występuje, co może wskazywać na uszkodzenie telefonu lub błędną konfigurację połączenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA