logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610 - jak naprawić zły IMEI po flashowaniu boxem?

arek1975 12 Mar 2006 12:12 1296 8
REKLAMA
  • #1 2404986
    arek1975
    Poziom 10  
    witam
    flashowałem nokią 6610 boxem chinolem. po zflashowaniu pokazał sie zły imei ?????????????????
    znaki zapytania. kupiłem tornado ufs3
    da sie to jakoś naprawić tornadem??
  • REKLAMA
  • #2 2404998
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Dziwię się że podjąłeś takie ryzyko flashując tym "sprzętem".
    Wracając do tematu, napewno wysypał się IMEI we flashu i teraz ratuje Ciebie przeliczenie ask=>rpl (płatne) albo wymiana UEMa.
    Reszta informacji na forum :)
  • #3 2405142
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    dokladnie zgadzam sie z jareckiP jesli stalo sie to programowo to ratuje cie przeliczenie na rpl choc mozesz sprobowac dograc innego rpla moze sie uda ze nadpisze ta czesc znam przypadki ze pomoglo
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • REKLAMA
  • #4 2405164
    arek1975
    Poziom 10  
    no cóż stało się:).
    jak go podłanczam to sie nawet nie zapali local mode

Dodano po 1 [minuty]:

jeszcze tego nie robiłem:).
    i narazie nie wiem o czym mówicie.
    oglądam na forum ale na razie nic z tego nie wiem
  • #5 2405866
    ShEvU_elektro
    Poziom 25  
    Ocena: 22
    Witam
    Najlepiej przelutować UEM-a.
    Najpierw kasujesz cała zawartość flasha, zmieniasz UEM-a, wgrywasz RPL-a i wszystko :)

Pozdrawiam
  • #6 2406006
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    ShEvU_elektro ale po co zmieniac uema nie lepiej przeliczyc rpl i wgrac przeciez kosc jest sprawna on to uwalił programowo

B.R.
    TZ
    Konto firmowe:
  • REKLAMA
  • #7 2406175
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    jezeli telefon wyłancza sie po 30 sek. to musisz na 100% wymienic uema ,nie wgrywałem rpl ale gdzies wyczytałem ze mozna tylko raz do uema wgrac niewiem jak to jest naprawde .Jaf ma jakąś funkcje pathowania imeia ,ale nie używałem jej jeszcze
  • REKLAMA
  • #8 2406260
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    jesli ma same pytajniki patchowanie go nie uratuje chyba ze bedzie chociarz jedna cyferka to mozna to postawic jafem lub hwk czy innymi boxami ktore maja w obsludze patchowanie ale tutaj telefon jest ewidentnie programowo musi przeliczyc rpl-a z takim imeiem jak na nalepce i poprostu dograc no chyba ze chce cos pozmieniac w takim razie nieobejdzie sie bez wymiany uema,ale ja osobiscie sprobowal bym dograc innego rpl-a slyszalem ze w niuektórych przypadkach nadpisywal wymazana czesc

B.R.
    TZ
    Konto firmowe:
  • #9 2406269
    ruleczka
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    zgadza sie Jaf ma funkcje Pachowania, i jeżeli uwaliłeś tylko we fleshu to może pomuc, ponieważ blokuje komunikacje miedzy uem a flesh :D

Podsumowanie tematu

✨ Po flashowaniu telefonu Nokia 6610 za pomocą chińskiego boxa pojawił się problem z nieprawidłowym IMEI wyświetlanym jako znaki zapytania. Przyczyną jest uszkodzenie danych IMEI w pamięci flash, co można naprawić poprzez przeliczenie pliku RPL (płatne rozwiązanie) lub wymianę układu UEM. W niektórych przypadkach próba wgrania innego pliku RPL może nadpisać uszkodzoną część i przywrócić poprawny IMEI. Jeśli telefon wyłącza się po około 30 sekundach lub nie uruchamia się w trybie lokalnym, najprawdopodobniej konieczna jest wymiana UEM. Program JAF posiada funkcję patchowania IMEI, która może pomóc, jeśli problem jest wyłącznie programowy i blokuje komunikację między UEM a pamięcią flash. Jednakże, jeśli IMEI jest całkowicie uszkodzony (same znaki zapytania), patchowanie może nie wystarczyć i wymiana UEM jest zalecana.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA