logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić rosyjski telewizorek czarno-biały z zasilaniem 127V?

DJ MHz 12 Mar 2006 18:53 1574 2
REKLAMA
  • #1 2406503
    DJ MHz
    Poziom 26  
    Ocena: 241
    Witam.
    Dzisiaj byłem u ciotki w Sosnowcu z tatą. Spycjalnie pojechałem żeby sobie pogrzebać w domu w poszukiwaniu starych rzeczy :). Troche się tego i owego nazbierało. Najciekawszy jest mały telewizorek czarnowiały. Tato mi mówił, że go dziadek przywiuzł z Rosji. No wiadomo bo są rosyjskie napisy. Powiedział jeszcze że potem on długo stał i jak go podłaczył "tato" to potem nie działał. Bardzo chciałbym go naprawić :). no wiadomo czarnobiały stary fajny telewizorek, który ma już swoje "lata", a radość z uruchomienia go będzie niesamowita :). I właśnie wynalazłem że brakuje bezpiecznika. I teraz jest problem. Po otwarciu zasilacza okazało się że do bezpiecznika idą 3 przewody. 1 chyba masa, a 2 idą do zasilacza. Chciałem wymienić gniazdko na takie 2 przewodowe bo to 3 nie ma częsci i nie darady zakrecić bezpiecnzika w nim. I jeszcze jest taki problem, że na zasilaczy pisze 127,220B 50 ru .

Czyli co on chodzi na 127 V ?? No to będzie problem jak go podlącze do sieci 220 V :/ :( .Szukam też wszelkich informacji na temat tego telewizorka. Instrukcji obsługi itp jak sie go ustawia. Za pomoc serdeczne dzięki. Dolączam fotki , wiem że słaba jakośc ale robilem je najlepszym aparatem jaki posiadam.

Pozdro
    DJ MHz
    Załączniki:
    • Jak naprawić rosyjski telewizorek czarno-biały z zasilaniem 127V? zasilacz_TV.jpg (19.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak naprawić rosyjski telewizorek czarno-biały z zasilaniem 127V? tyl_zasilacz.jpg (18.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak naprawić rosyjski telewizorek czarno-biały z zasilaniem 127V? tyl_TV.jpg (62.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak naprawić rosyjski telewizorek czarno-biały z zasilaniem 127V? przod_prawy.jpg (21.8 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak naprawić rosyjski telewizorek czarno-biały z zasilaniem 127V? przod_lewy.jpg (20.14 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2406597
    rroman
    Poziom 29  
    Ocena: 17
    Witam!
    Jest to telewizor marki Elektronika Wł 100 to pracuje na napięciu 220V w zależności jak jest ustawiony wtyk, napewno musi być w położeniu 220V wtedy dopiero możesz go próbować włanczać.
    Pozdrawiam.
  • #3 2406815
    DJ MHz
    Poziom 26  
    Ocena: 241
    udalo mi sie go podlaczyc i to bez zasilacza tego. wyjelem wtyczke czyli wylutowalem kabelki z zasilacza i wtyczke przylutowalem sobie do kabla glosnikowego i do aku zelowego 12 V. antena wielki kijek z pilota od samolotu zdalno sterowanego. udalo mi sie polsat ogladac. glos troche charczy ;]
    jutro jade bo takie gniazdko 3 przewodowe bezpiecznikowe i na zasilaczu bede jechal. a teraz podlacze kablowke do niego :D

Dodano po 58 [minuty]:

przylutowalem kabelek do kabelkow anteny w srotku. podlaczylem kablowke. odbiera wspaniale. juz wiem ktore pokretlo do czego jest wiec instrukcji mi juz nie musicie szukac. teraz tylko gniazdko bezpiecznika dam nowe i bezpiecznik i jazda na biorko :)
REKLAMA