Witam.
Dzisiaj byłem u ciotki w Sosnowcu z tatą. Spycjalnie pojechałem żeby sobie pogrzebać w domu w poszukiwaniu starych rzeczy
. Troche się tego i owego nazbierało. Najciekawszy jest mały telewizorek czarnowiały. Tato mi mówił, że go dziadek przywiuzł z Rosji. No wiadomo bo są rosyjskie napisy. Powiedział jeszcze że potem on długo stał i jak go podłaczył "tato" to potem nie działał. Bardzo chciałbym go naprawić
. no wiadomo czarnobiały stary fajny telewizorek, który ma już swoje "lata", a radość z uruchomienia go będzie niesamowita
. I właśnie wynalazłem że brakuje bezpiecznika. I teraz jest problem. Po otwarciu zasilacza okazało się że do bezpiecznika idą 3 przewody. 1 chyba masa, a 2 idą do zasilacza. Chciałem wymienić gniazdko na takie 2 przewodowe bo to 3 nie ma częsci i nie darady zakrecić bezpiecnzika w nim. I jeszcze jest taki problem, że na zasilaczy pisze 127,220B 50 ru .
Czyli co on chodzi na 127 V ?? No to będzie problem jak go podlącze do sieci 220 V :/
.Szukam też wszelkich informacji na temat tego telewizorka. Instrukcji obsługi itp jak sie go ustawia. Za pomoc serdeczne dzięki. Dolączam fotki , wiem że słaba jakośc ale robilem je najlepszym aparatem jaki posiadam.
Pozdro
DJ MHz
Dzisiaj byłem u ciotki w Sosnowcu z tatą. Spycjalnie pojechałem żeby sobie pogrzebać w domu w poszukiwaniu starych rzeczy
Czyli co on chodzi na 127 V ?? No to będzie problem jak go podlącze do sieci 220 V :/
Pozdro
DJ MHz