logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polska wersja programu DLS do systemów DSC - gdzie znaleźć pełną wersję?

robert0909 13 Mar 2006 18:45 7754 8
REKLAMA
  • #1 2410013
    robert0909
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Mam do Was koledzy takie pytanie.
    Czy jest pełna wersja polsko-języczna programu DLS?
    to co pobrałem ze strony AAT nie jest pełną wersją a szkoda.
  • REKLAMA
  • #2 2411198
    marcin4642
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Oczywiście że jest, jeśli masz DLS 2002 to wystarczy że wypakujesz plik DLS 2002PL w katalogu Lenguage i to załatwi sprawe. Prawdopodobnie centralka PC-5015 nie jest po polsku ale ona chyba u nas nie jest sprzedawana. Załączam plik z polskim językiem.
    Załączniki:
    • DLS2002_PL.exe (485.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2411465
    robert0909
    Poziom 12  
    Czy aby wszystko jest polsko języczne? bo w tej wersji,którą posiadam konfig..lini itd. jest anglo-języczna, może coś w procesie onstalacji zrobiłem nie tak? ale wszystko wg.opisu.
  • REKLAMA
  • #4 2411513
    asstriks
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Ja tez mam ten sam problem część jest w języku polskim a część w angielski. Zastanawiałem się czy nie zrobiłem błędu przy instalacji programu, ale zrobiłem to parę razy i efekt był ten sam.
  • REKLAMA
  • #5 2411749
    marcin4642
    Poziom 15  
    Ta nakładka tłumaczy jedyne wersje central przeznaczonych dla Polski tj. naprzykład PC-4020A v3.3TD. Jeśli przy zakładaniu konta wybieracie centralkę nie przeznaczoną dla Polski więc obsługa programu będzie po Polsku a ustawienia nie. Przy procesie instalacji ten 12 cyfrofy kod powinien byc wybrany dla Polski. Pozdrawiam
  • #6 2411791
    robert0909
    Poziom 12  
    To w takim razie dla centralki 4010 ustawień nie będzie w języku polskim?
    Czy wystarczy wpisać o którym mowa wyżej, jeśli tak to jaki to jest kod?
  • #7 2414995
    marcin4642
    Poziom 15  
    Tak masz racje do centralki PC-4010 może niebyć, tak samo jak nie będzie do PC-3000 bo to są stare modele. Wtedu trzeba zainstalować oprócz DLS2002 jeszcze DLS 3 i wtedy wszystko będzie. A kod do instalacji na polske jest 5165-5823-6824. Powodzenia.
  • #8 2971367
    hugh_h
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    chętnie też bym sie pobawił tym programem jakby ktos podął gdzie go zassać
  • #9 2974002
    brodix
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    DLS3(starszy) i DLS2002(nowszy) sa to dwa niezależne od siebie programy.
    Jezeli posiadacie konta w DLS3, a instalujecie DLS2002 to utwórzcie nowy katalog np. DLS2002 gdyż po zainstalowaniu pliki sie "mieszają" i jest problem m.in. z polską nakładką (domyślnie program DLS2002 chce sie instalować w katalodu z DLS3). Poza tym jeżeli chcecie korzystać z kont z DLS3 w DLS2002 to tylko pod warunkiem, że zgadzają się ich kody zabezpieczające tzw. "Security stamp". Kody wpisuje się w czasie pierwszej instalacji programów na dysku i lepiej go pamietać. Dane konta trzeba "Podłączyć do folderu" następnie skopiować do folderu, w którym chcemy je mieć i "Rozłączyć".
    W czasie instalacji wybieramy region instalacji należy wybrać "International".
    Co do polskiej nakładki w DLS2002 to tłumaczenia są zrobione do tych central, które są sprzedawane aktualnie i na stronce ww.aat.pl po zalogowaniu się jest wersja "pełna" w każdym razie powinno być 4 pliki do instalacji.
    Plik z j.polskim instalujemy w folderze: C:\DLS2002\Language\English i powinno wszystko działać.
    W DLS3 jest przetłumaczonych więcej central ale nie ma funkcji tej, którą ma DLS2002 czyli konwersji plików czyli zmiany kont z jednej wersji centrali na inną wersję - z zasady nowszą przy zachowaniu większości programu. Oczywiście zmiana występuje z zasady poniżej 100%, a spowodowane jest to zmnianami w nowszych progamach - bardziej rozbudowanych.

pozdr.

Podsumowanie tematu

✨ Dostępna jest polska wersja językowa programu DLS, szczególnie dla wersji DLS 2002, którą można aktywować poprzez wypakowanie pliku DLS 2002PL w katalogu Language. Jednak pełne tłumaczenie obejmuje tylko centrale przeznaczone na rynek polski, takie jak PC-4020A v3.3TD. W przypadku starszych modeli, np. PC-4010 czy PC-3000, polskie ustawienia mogą nie być dostępne. W takich sytuacjach zaleca się instalację zarówno DLS 2002, jak i DLS 3, aby uzyskać pełną funkcjonalność. Podczas instalacji ważne jest wybranie odpowiedniego kodu zabezpieczającego dla Polski (5165-5823-6824) oraz regionu "International". Problemy z częściowym tłumaczeniem wynikają często z wyboru centrali nieprzeznaczonej na polski rynek lub z mieszania plików między DLS 3 a DLS 2002. Pełne wersje i polskie nakładki są dostępne po zalogowaniu na stronie AAT, gdzie powinny znajdować się cztery pliki instalacyjne. Konfiguracja kont i ich przenoszenie między wersjami wymaga zgodności kodów zabezpieczających ("Security stamp").
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA