logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 - jak zaprogramować UEM po wymianie?

max_gsm 14 Mar 2006 11:49 1382 5
REKLAMA
  • #1 2412454
    max_gsm
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Witajcie chce zabrac sie do wymianu Uem-a w nokii 3100 poniewarz mam nastepujacy problem, nokia odpala sie ale tylko i wyłącznie na boxie normalnie działa jest zasięg można dzwonić , a na baterii nawet nie daje oznaku życia, z tego co wiem to będzie to wina własnie uem-a. Chcę go wymienić ale nie wiem co dalej bo z samą wymianą odnośnie lutowania to napewno sobię poradzę ale nie wiem jak dalej postępować, czyli jak póżniej to wszystko zaprogramować żeby to wszyastko działało jak należy. prosze o pomoc jak ktoś już to robił to będzie wiedział o co mi chodzi.
  • REKLAMA
  • #2 2412472
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    a sprawdzałes przejscia i wyłacznik bo moze nietrzeba wymieniac i podstawowe pytanie jak sie za to zabierasz jak to jest 3100 to uem klejony prawdopodobnie ciezka sprawa z rozpuszczeniem kleju trzeba naprawde miec wprawe
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • REKLAMA
  • #3 2412534
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Też polecam sprawdzenie linii PWRONX a co do klejonych układów, kleju nie trzeba rozpuszczać, można grzać i układ odejdzie.Poza tym po wyminaie UEMa na nowy trzeba będzie wgrać rpl ale o tym możesz już poczytać na forum
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2412689
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    PM przydałby się jeśli byłaby wymieniana kość flash a przy wymianie UEMa potrzebny jest rpl z sekcją dla UEMa albo dla UEMa i flasha a z PM można wyciągnąc rpl z sekcją tylko do flasha :/
    Ale oczywiście nie zaszkodzi zgrać full PM bo rpl to chyba się nie da :)
  • #6 2426361
    max_gsm
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Dziękuje za pomoc, dałem sobie spokój z tym telefonem za dużo roboty. Temat zamknięty.
REKLAMA