logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmodyfikować Nokię 6610: oprogramowanie i kabelek do flashowania?

stefek997 14 Mar 2006 22:19 984 2
REKLAMA
  • #1 2415086
    stefek997
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Marka: NOKIA
    Model: 6610
    Chassis (płyta):
    Inne (elementy, procesor):
    Jakość (skan, resolution):
    Witam
    Mam pytanie... co można zrobić z nieużywaną NOKIĄ 6610 tzn. jakiś inny soft, oprogramowanie lub cokolwiek ciekawego, i czy mozna zrobić w domowych warunkach kabelek do flashowania.
    Pytam bo leży u mnie taki sprzęcik i bardzo mnie korci zeby w nim podłubac :D chciałbym zeby ten telefonik byl nieco inny od zwykłych 6610(chociaż z wyglądu nie jest podobna do nokii ;/ ). Pomóżcie, przyjme wszystkie rady, sugestie, podpowiedzi

Dzięki i pozdowionka
  • REKLAMA
  • #2 2415527
    bosiarz
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    stefek997 napisał:

Mam pytanie... co można zrobić z nieużywaną NOKIĄ 6610 tzn. jakiś inny soft, oprogramowanie lub cokolwiek ciekawego, i czy mozna zrobić w domowych warunkach kabelek do flashowania.

Ze wspolczesnych telefonow to juz nie bardzo ciekawego da sie zrobic. Ale w czasach, gdy telefony mialy popularne i ogolnie dostepne mikrokontrolery i uklady mozna bylo na nie pisac od zera wlasne programy :)
    Hehe - niestety byly to jeszcze cegłofony GSM ;-)
    Teraz to tylko java nie dajaca na dobra sprawe dostepu do sprzetu no i symbian, ktory juz daje zdecydowanie wieksze mozliwosci. ALe to nie w 6610 :(

pozdr. Dżanek
  • #3 2415901
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6160
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Schematy Telefonów
REKLAMA