logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T68i – różnice między softem 6A a 8A, zmiany i wgrywanie przez COM

wapster89 16 Mar 2006 10:37 1041 9
REKLAMA
  • #1 2420459
    wapster89
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Wiec mam obecnie soft 6A i chcialbym wgrac jakis najnowszy (udalo mi sie sciagnac 8A) i pytania: czym te softy sie roznia (chodzi mi o wszystkie zmiany) i czy wgram tego softa przerobionym kablem na COM'a?
  • REKLAMA
  • #2 2420477
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    nie sadze ze ktokolwiek sprawdza co zmienilo sie w sofcie. zazwyczaj sa to zmian powodujace stabilniejsza prace telefonu lub zmiany kosmetyczne. przerobionym kablem na coma go wrzucisz bez wiekszych problemow, np. semtoolem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2422117
    wachman
    Poziom 13  
    tylko przy wgrywaniu softu semctool'em po COMie nie wgramy pliku modemu (*.ARM), ostatnio męczyłem się z T68i wgrałem *.AVR ale modemu to ni ch... :|
  • REKLAMA
  • #4 2424312
    wapster89
    Poziom 15  
    A to bez tego modemu to bedzie dzialac normalnie? I moze jeszcze ktos ma najnowszy 8C chyba...? Bo chcialbym jak najnowszy;)
    Pierwszy raz robie SE i jakby jeszcze byly jakies chaczyki to niech ktos napisze bo niechce zwalic swojego telefony;)
  • REKLAMA
  • #5 2424588
    wachman
    Poziom 13  
    jeżeli nie wgrasz odpowiedniego pliku modemu to będzie Ci się zawieszać po wejściu w MMSy i w "Moje skróty", ale poza tym reszta działa normalnie ;)
    soft mam R8A015 - jest też gdzieś na forum,
  • #6 2425779
    wapster89
    Poziom 15  
    To da sie to zrobic kablem na COM tak zeby wszystko dzialalo? Szczegolnie te MMSy bo skroty moge jakos przezyc;)
    A... i jeszcze, czy fotki beda sie szybciej zapisywac? Bo zapis tych 640x480 to troche dlugo trwa:(
  • #7 2425855
    wachman
    Poziom 13  
    moim zdaniem nie da rady wgrać tego modemu Semctool'em (mógłby ktoś inny to potwierdzić, lub zaprzeczyć),
    zawsze możesz spróbować ;) i najwyżej powrócić do tej wersji AVR co poprzednio miałeś
  • #8 2425886
    wapster89
    Poziom 15  
    Tzn. teraz mam jeszcze 8A a kabel bede mial w poniedzialek i chce miec nowszego softa ale tak zeby wszystko dzialalo. Czyli moge sprobowac? Bede mogl potem wrocic do starej wersji tym kablem?
  • #9 2426100
    wachman
    Poziom 13  
    No tak bedziesz mógł wrócić. Bo wgrasz pewnie AVR a modemu już nie da rady, ale próbuj. A tę wersję co masz teraz w fonie to albo zrób backup (przyznam, że nie wiem jak to zrobić - poszukaj) albo poszukaj w necie dokładnie takiej samej wersji.
  • #10 2436404
    wapster89
    Poziom 15  
    To spox;) Kabel jutro powinien byc to bede probowal. Na poczatek sproboje zrobic kopie wszystkiego a potem wgram samego softa i bede probowal wrzucic ten modem bo szkoda mi mmsow i wogole.
    A moze ktos juz probowal wgrywac modem przez COMa? i moze komus sie udalo? Piszcie co wogole idzie zrobic na COmie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy różnic między wersjami oprogramowania 6A i 8A dla telefonu Sony Ericsson T68i oraz możliwości wgrywania softu przez port COM za pomocą przerobionego kabla i narzędzia Semctool. Softy różnią się głównie stabilnością działania i zmianami kosmetycznymi. Wgrywanie softu przez COM jest możliwe, jednak Semctool nie pozwala na wgranie pliku modemu (*.ARM), co powoduje problemy z funkcjami MMS i "Moje skróty" – telefon może się zawieszać przy korzystaniu z tych funkcji. Wersja softu R8A015 jest dostępna na forum. Próby wgrania modemu przez COM są problematyczne i niepotwierdzone, ale możliwe jest powrócenie do poprzedniej wersji softu (AVR) przy pomocy kabla. Zaleca się wykonanie kopii zapasowej obecnego oprogramowania przed aktualizacją. Nie ma potwierdzenia, że nowszy soft przyspieszy zapisywanie zdjęć 640x480.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA