tomek1212 napisał: Mam pytanie czy z takiej unitry jak w tytule da się wyciągnąć więcej mocy chociaż kilka wat bez jakiś znaczących przeróbek?? Na razie wymieniłem wszystkie elektrolity łącznie z tym dużym 2 razy 4700 zastępując go dwoma osobnymi o takich samych parametrach tyle ze wyzszym napieciu. Planowałem zamontować dwa po 6800 ale ... Czy to by coś pomogło jak bym takie zamontował ?? Prosze o pomoc .
pozdrawiam
Co do podniesienia mocy ..... Obawiam się że bez wymiany Transformatora na mocniejszy i o wyższym napięciu się nie obejdzie. A to dopiero początek bo całą końcówkę trzeba by zmodyfikować .
Co do kondensatora filtrującego 2x4700 uF ...jego pojemność jest w zasadzie wystarczająca. Z mojego doświadczenia wynika że zwiększenie tej pojemności do 2x10000uF jeszcze daje się odczuć (jest pewna poprawa w niskich rejestrach,sprzęcik bardziej gra niż ryczy

lecz sama poprawa jest stosunkowo niewielka w porównaniu do zmiany przy wymianie starego 2x4700 uF na nowy o takiej samej pojemności ) ale tylko przy całkowitym wysterowaniu wzmacniacza .
Więc jeśli notorycznie nie wyciskasz że swojego PW 9013 tyle mocy ile fabryka dała

to odpuść sobie zmianę pojemności .
Nic nie napisałeś o kolumnach jakich używasz (odczuwany niedobór mocy może tak naprawdę być wynikiem niskiej skuteczności/efektywności głośników).