a jak to moge sprawdzic gdy nie mam naklejki z tyłu tv ani instrukcji??moze jest jakis sposób na sprawdzenie tego??
Dodano po 2 [minuty]:
jest jeszcze cos takiego ze raz na jakis czas przy włączaniu tv pojawia mi sie jakis napis u góry ekranu i wszystko dziala ok. ale jak go wyłącze wszystko powraca
jest jeszcze cos takiego ze raz na jakis czas przy włączaniu tv pojawia mi sie jakis napis u góry ekranu i wszystko dziala ok. ale jak go wyłącze wszystko powraca Podaj dokładnie jaki napis to może wyjaśnić problem.
Podaję sposób wyścia z trybu hotelowego:
- ustawić program 38
- nacisnąć jednocześnie i przytrzymać kilka sekund przycisk "MENU"(wybór parametrów) na klawiaturze lokalnej i przycisk "SLEEPTIMER" (OSD) na pilocie
- wyłączyć pilotem
✨ Problem dotyczy telewizora Philips model 17PT156B/58P, który wyświetla tylko 9 kanałów i nie umożliwia dostępu do menu ustawień. Podejrzenie padło na aktywny tryb hotelowy (Hotel Mode), który ogranicza funkcjonalność odbiornika. Aby wyjść z trybu hotelowego, zalecane jest ustawienie programu 38, a następnie jednoczesne przytrzymanie przycisku "MENU" na panelu lokalnym oraz "SLEEPTIMER" na pilocie, po czym wyłączenie telewizora pilotem. Jednak użytkownik nie posiada przycisku "_ _" ani odpowiednich kombinacji na pilocie, a po próbach pojawia się komunikat "LOCKED". Dostępne programy są ograniczone do numerów 1-9 oraz AV, co potwierdza aktywność trybu hotelowego. Identyfikacja modelu jest utrudniona brakiem naklejki na obudowie, ale model udało się ustalić na podstawie informacji użytkownika. Rozwiązanie problemu wymaga prawdopodobnie demontażu obudowy w celu uzyskania dostępu do płyty głównej lub zastosowania specjalnych kombinacji klawiszy do dezaktywacji trybu hotelowego. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.