logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV philips. Jest tylko 9 kanałów i nie ma wejścia do menu ustawień.

lukiwwy 16 Mar 2006 21:41 2031 18
REKLAMA
  • #1 2423026
    lukiwwy
    Poziom 11  
    mam problem z tv philips. mam tylko 9 kanałów i nie mam wejscia do menu ustawień. przeszukalem posty ale nie wiem o co chodzi. prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #3 2423069
    Andychab
    Poziom 27  
    Ocena: 137
    Telewizor prawdopodobnie znajduje się w trybie Hotel Mode , musisz podać pełny typ telewizora .
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2423110
    lukiwwy
    Poziom 11  
    a jak to moge sprawdzic gdy nie mam naklejki z tyłu tv ani instrukcji??moze jest jakis sposób na sprawdzenie tego??

Dodano po 2 [minuty]:

jest jeszcze cos takiego ze raz na jakis czas przy włączaniu tv pojawia mi sie jakis napis u góry ekranu i wszystko dziala ok. ale jak go wyłącze wszystko powraca
  • #6 2423396
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    Ewentualnie poszukaj na płycie głównej,ale musisz zdemontować obudowe,odłącz napięcie.
  • REKLAMA
  • #7 2423428
    dpELEKTRONIK
    Poziom 21  
    Ocena: 31
    jest jeszcze cos takiego ze raz na jakis czas przy włączaniu tv pojawia mi sie jakis napis u góry ekranu i wszystko dziala ok. ale jak go wyłącze wszystko powraca :?: Podaj dokładnie jaki napis to może wyjaśnić problem.
  • REKLAMA
  • #8 2424407
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6170
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: TV
  • #9 2424483
    lukiwwy
    Poziom 11  
    typ tego tv to 17PT156B/58P
  • #10 2424518
    k.k
    Spec od TV
    Ocena: 54
    Podaję sposób wyścia z trybu hotelowego:
    - ustawić program 38
    - nacisnąć jednocześnie i przytrzymać kilka sekund przycisk "MENU"(wybór parametrów) na klawiaturze lokalnej i przycisk "SLEEPTIMER" (OSD) na pilocie
    - wyłączyć pilotem
  • #11 2424535
    lukiwwy
    Poziom 11  
    ALE MAM TYLKO 9 PROGRAMÓW
  • #15 2424665
    lukiwwy
    Poziom 11  
    pojawia mi sie jedynie napis LOCKED
  • #17 2424739
    lukiwwy
    Poziom 11  
    nadaal nic nie pomaga. pewnie bez rozbierania go to nic sie nie zrobi. chyba zeby ktos mial jakis inny pomysł nadal czekam na sugestie
  • #19 2425787
    lukiwwy
    Poziom 11  
    tak. są tylko programy od 1 do 9 i AV

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telewizora Philips model 17PT156B/58P, który wyświetla tylko 9 kanałów i nie umożliwia dostępu do menu ustawień. Podejrzenie padło na aktywny tryb hotelowy (Hotel Mode), który ogranicza funkcjonalność odbiornika. Aby wyjść z trybu hotelowego, zalecane jest ustawienie programu 38, a następnie jednoczesne przytrzymanie przycisku "MENU" na panelu lokalnym oraz "SLEEPTIMER" na pilocie, po czym wyłączenie telewizora pilotem. Jednak użytkownik nie posiada przycisku "_ _" ani odpowiednich kombinacji na pilocie, a po próbach pojawia się komunikat "LOCKED". Dostępne programy są ograniczone do numerów 1-9 oraz AV, co potwierdza aktywność trybu hotelowego. Identyfikacja modelu jest utrudniona brakiem naklejki na obudowie, ale model udało się ustalić na podstawie informacji użytkownika. Rozwiązanie problemu wymaga prawdopodobnie demontażu obudowy w celu uzyskania dostępu do płyty głównej lub zastosowania specjalnych kombinacji klawiszy do dezaktywacji trybu hotelowego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA