Hej, problem polega na tym iż nie ma wtyczki sygnałowej do monitora Packard Bell A720 - model CKLA 720, z tego co wyszukałem w Internecie jest to klon Hyundia C1714 lub Compaq mv720 lub Daewoo CMC 716B lub Tatung C7B. Niestety nie znalazłem ani na forum Elektrody ani w Internecie opisu podobnego problemu lub schematu do którego kolwiek z tych monitorów, który ułatwiłby mi podłączenie nowej wtyczki.
W monitorze znajdują się 3 wtyczki:
pierwsza wtyczka: 6 PIN (ta akurat jest jasna bo są to kabelki RGB), według schematu z Elektrody są podłączone do pinów 123 i masy 678;
pozostają dwie wtyczki do odgadnięcia do jakich pinów podłączyć dany kolor do wtyczki D-SUB 15PIN:
druga wtyczka: 3 PIN ( z jednego szarego grubego kabla z ekranem/uziemieniem), podłączenie w tej wtyczce wygląda tak:
1 - ekran;
2 - połączony zworką z pinem 3;
3 - bezbarwny;
trzecia wtyczka: 7 PIN
1 - żółty;
2 - szary;
3 - biały;
4 - pomarańczowy;
5 - czarny;
6 - fioletowy;
7 - ekran/uziemienie przewodu;
Może, ktoś posiada schemat lub ma rozpisane wtyczki (kolory) do tego niestandardowego połączenia albo poprostu wie jak to zkleić w jedną całość.
Pozdrawiam.
W monitorze znajdują się 3 wtyczki:
pierwsza wtyczka: 6 PIN (ta akurat jest jasna bo są to kabelki RGB), według schematu z Elektrody są podłączone do pinów 123 i masy 678;
pozostają dwie wtyczki do odgadnięcia do jakich pinów podłączyć dany kolor do wtyczki D-SUB 15PIN:
druga wtyczka: 3 PIN ( z jednego szarego grubego kabla z ekranem/uziemieniem), podłączenie w tej wtyczce wygląda tak:
1 - ekran;
2 - połączony zworką z pinem 3;
3 - bezbarwny;
trzecia wtyczka: 7 PIN
1 - żółty;
2 - szary;
3 - biały;
4 - pomarańczowy;
5 - czarny;
6 - fioletowy;
7 - ekran/uziemienie przewodu;
Może, ktoś posiada schemat lub ma rozpisane wtyczki (kolory) do tego niestandardowego połączenia albo poprostu wie jak to zkleić w jedną całość.
Pozdrawiam.