logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Packard Bell A720 -CKLA720-Brak wtyczki kabla sygnalowego.

tonic 17 Mar 2006 12:00 1210 1
REKLAMA
  • #1 2424602
    tonic
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Hej, problem polega na tym iż nie ma wtyczki sygnałowej do monitora Packard Bell A720 - model CKLA 720, z tego co wyszukałem w Internecie jest to klon Hyundia C1714 lub Compaq mv720 lub Daewoo CMC 716B lub Tatung C7B. Niestety nie znalazłem ani na forum Elektrody ani w Internecie opisu podobnego problemu lub schematu do którego kolwiek z tych monitorów, który ułatwiłby mi podłączenie nowej wtyczki.

W monitorze znajdują się 3 wtyczki:
    pierwsza wtyczka: 6 PIN (ta akurat jest jasna bo są to kabelki RGB), według schematu z Elektrody są podłączone do pinów 123 i masy 678;

pozostają dwie wtyczki do odgadnięcia do jakich pinów podłączyć dany kolor do wtyczki D-SUB 15PIN:

druga wtyczka: 3 PIN ( z jednego szarego grubego kabla z ekranem/uziemieniem), podłączenie w tej wtyczce wygląda tak:
    1 - ekran;
    2 - połączony zworką z pinem 3;
    3 - bezbarwny;

trzecia wtyczka: 7 PIN
    1 - żółty;
    2 - szary;
    3 - biały;
    4 - pomarańczowy;
    5 - czarny;
    6 - fioletowy;
    7 - ekran/uziemienie przewodu;

Może, ktoś posiada schemat lub ma rozpisane wtyczki (kolory) do tego niestandardowego połączenia albo poprostu wie jak to zkleić w jedną całość.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2466562
    tonic
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    No to sam sobie odpowiem, po takim podlaczeniu monitorek dziala:
    1-R
    2-G
    3-B
    4-nic
    5-nic