logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce 6600 dziwnie się zachowuje. Czasami przycina obraz.

master9 17 Mar 2006 12:27 1341 6
REKLAMA
  • #1 2424676
    master9
    Poziom 20  
    Ocena: 59
    Witam miałem karte GF 5700LE 256MB i postanowiłem zmienić i kupiłem GF 6600 i sie zdenerwowałem ponieważ np w nfsmw nie idzie na 1024 przy full detalach. Karta dziwnie sie zachowuje bo czasami przycina obraz przycina ale to nie jest klatkowanie. Mam najnowsze sterowniki. A wiec czy tak karta tylko tak moze działać czy jest z nią problem bo szczerze mówiąc ten 5700 podkręcony działa tak jak ten 6600.
  • REKLAMA
  • #2 2425068
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Moze masz zasmiecony system, lub nie zainstalowales nowszych sterownikow.
    Jaka jest reszta sprzetu? Bawimy sie we wróżkowanie?
  • REKLAMA
  • #4 2425257
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Kupiłeś karte która obsługuje wiecej efektów DierctX,wyswietla lepszej jakości textury,bardzo fajnie,tylko że do tego potrzeba wiecej pamięci.Nie wiem ile masz RAMu,ale jak np.na 512MB na GF5700 chodziło płynnie,to dołóż nastepne 512MB i bedzie gut.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 2426646
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Instalowanie win98 to pomyłka w twoim przypadku.Po pierwsze wyłącz niepotrzebne usługi,programy które uruchamiają się razem z systemem a nie są potrzebne cały czas,w opcjach ekranu-ustawieniach ustaw kartę na wydajność.Poza tym w samych gierkach jest dużo opcji które trzeba rozsądnie używać.Akurat NFSMW to bardzo wymagająca gierka
    i na full detalach tnie sie na kartach dużo lepszych,no i do tej gierki potrzeba 1GB ramu jak chcesz pograć w miarę płynnie.Ustaw cienie na Medium,oświetlenie też,wyłącz antyaliasing.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik wymienił kartę graficzną GF 5700LE 256MB na GeForce 6600, jednak zauważa problemy z płynnością obrazu w grze Need for Speed Most Wanted przy rozdzielczości 1024 i pełnych detalach. Objawy to przycinanie obrazu, które nie jest typowym klatkowaniem. System jest świeży, sterowniki najnowsze, a sprzęt to Sempron 2800 64-bit na płycie Gigabyte z 786MB RAM. Wskazano, że GF 6600 obsługuje więcej efektów DirectX i wymaga więcej pamięci RAM, sugerując dołożenie pamięci do 1GB. Zalecane jest wyłączenie niepotrzebnych usług i programów w systemie, ustawienie karty na tryb wydajności oraz dostosowanie ustawień graficznych w grze (np. obniżenie cieni, oświetlenia, wyłączenie antyaliasingu). Instalacja Windows 98 nie jest rekomendowana. Problem może wynikać z wysokich wymagań gry NFSMW, która na pełnych detalach wymaga mocniejszego sprzętu. Dodatkowo zauważono, że na Sempronie 2600 (32-bit) problem nie występował, co może wskazywać na wpływ konfiguracji systemowej lub sterowników 64-bitowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA