logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak kolorów w telewizorze FUNAI 2000 MK II - jak naprawić?

djbarti 18 Mar 2006 11:57 1263 5
REKLAMA
  • #1 2428101
    djbarti
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    Witam.
    Mam problem z tv FUNAI 2000 MKII, a dokładniej brakuje w nim kolorów. W Menu OSD wszystko ładnie świeci na zielono, pasek podgłaszania na czerwono, a jednak wizji w kolorze BRAK.Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym??
    Proszę o pomoc, za którą z góry dziekuje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2428701
    djbarti
    Poziom 14  
    Telewizor z dnia na dzień przestał wyświetlać kolorki, systemu nikt nie zmieniał, działał do pewnego czasu bez najmniejszych problemów. Telewizor wcześniej był naprawiany, co widać po płytce, ale sprawdzałem wymieniane wcześniej podzespoły, w większości przypadków to rezystory i są OKi, widać również, że wymieniany był powielacz, ale jego uszkodzenie raczej wykluczam. Obraz jest idealnie ostry, bez żadnych zakłóceń, jedeynie obraz nie ma kolorów. Kolorki są tylko w MENU OSD wyświetlanym na tle wizji. Proszę o pomoc...
  • REKLAMA
  • #4 2428716
    CHACA
    Poziom 43  
    Ocena: 457
    W module dekodera koloru wymień TDA 45.. .
  • REKLAMA
  • #5 2430871
    djbarti
    Poziom 14  
    Wszystko fajnie, tylko nie mogę zlokalizować tego układu w swoim telewizorze... Jesteś pewien, że taki układ znajduje się w tym modelu?? Jeśli tak, to gdzie go szukać??
  • #6 2453577
    djbarti
    Poziom 14  
    Uszkodzony okazał się dekoder obrazu, w tym modelu był to procek...
    Zamykam temat, po problemie
REKLAMA