logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diora WS 502 - spalone bezpieczniki B401 i B402, brak dźwięku i zasilania korektora

Ruff_Ryder 18 Mar 2006 12:16 1886 1
REKLAMA
  • #1 2428172
    Ruff_Ryder
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam. Pozyczylem kumplowi wzmaka Diora WS502. Odebralem i okazalo sie ze spalone sa 2 bezpieczniki B401 i B402 T4/250V (zaznaczylem na dołączonym schemacie). Co za tym idzie wzmacniacz nie daje napięcia na wyjście zasilające korektor (znajdujące sie w poblizu na schemacie) oraz końcówki mocy i poprostu wzmacniacz działa ale nie daje dźwieku i nie włącza korektora którego zasilanie jest wyprowadzone ze wzmacniacza. Nie wiem w czym jest problem bo za dobrze sie w tym nie orientuje moze kondensatory C1 i C2 nie wiem. Nie wiem co ten ciemny pajac tam podłączal i czemu cos walnelo ale trzeba byc chyba beztalenciem zeby do takiego prostego wzmacniacza podlaczyc cos nie tak. Załączylem schemat z zaznaczonymi bezpiecznikami. Prosze o jakas pomoc bo nie wiem czy warto wiesc do naprawy za która pewnie wybule troche za samo zdjecie obudowy. Pozdrawiam i czekam na opinie.
    Załączniki:
    • Diora WS 502 - spalone bezpieczniki B401 i B402, brak dźwięku i zasilania korektora ws502.JPG (788.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2428445
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 145
    Niestety i z przykrością ubił ci STK4181V..
    Nie do dostania oryginalny..pozostaje szukać z wylutu.Możesz go zastąpić STK4182II.
REKLAMA