logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD Tevion 6000 - jak ustawić polskie znaki w napisach?

adisa 18 Mar 2006 13:28 3342 5
REKLAMA
  • #1 2428447
    adisa
    Poziom 2  
    Witam!
    Kupiłem niedawno DVD Tevion 6000 i już nie mam nerwów gdyż nie czyta polskich znaków. Przerabiam napisy z formatu txt do srt lub smi i dalej nie czyta polkich liter. Do konwersji używam programów Subedit lub Subitle Workshop nagrywam zaś w nero expres. Gdzie popełniam błąd?
    Proszę o pomoc z góry dziękuje.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2428502
    czaman
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Nigdzie nie popełnasz błędu, ja mam Teviona 7000 i jest ten sam problem, w sofcie odtwarzacza nie ma obsługi polskich liter, jeśli znajdziesz soft to musisz go przeprogramować.
    U mnie jest również taki problem że film i napisy muszą mieć taką samą nazwę np a.avi a.txt, nie mogę wybierać napisów poprzez subtitle. Na auto ładują się samoczynnie o ile nazwy są takie same, a ręcznie nie mogę ich uruchomić wcale
  • REKLAMA
  • #3 2435226
    czaman
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Wczoraj włączyłem jedną z płyt divx i były polskie znaki, myślę jednak że masz racje co do konwersji napisów, sprawdzę w jakim formacie są zapisane i dam znać.
  • REKLAMA
  • #4 2437951
    adisa
    Poziom 2  
    witam
    dzięki za zainteresowanie się. Jak możesz to daj znać w jakim formacie czyta ci napisy w avi. Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #6 3423389
    daniel020
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Ja miałem takie samo DVD i wiesz co zrobiłem ?? poprostu przegrałem film a zamiast *txt* wpisałem srt bez zadnego przerabiania
REKLAMA