logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki skonfigurować tel. komórkowy do połączenia z Internetem

castor_troy 19 Mar 2006 12:03 1733 3
REKLAMA
  • #1 2431903
    castor_troy
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam
    Nie wiem czy dobre forum, w razie czego proszę mnie poprawić.
    Chce aby mój telefon komórkowy słuzył mi jako modem do łaczenia sie z internetem. Telefon (Nokia 6230) łączy sie z laptopem przez IRDA. Sterowniki są juz zainstalowane, diagnostyka przeprowadzona - wszystko OK. Chodzi o to że podczas tworzenia nowego połączenia konfigurator chce abym podał numer telefonu i nie wiem jaki to mam być numer. Wiem że potem bedzie trzeba podać hasło i nazwe użytkownika. Czy w plusie (telefon W Plus GSM) jest podobnie jak w TP SA (ogólne hasło i nazwa uzytkownika) czy moze musze sie skontaktować z biurem obsl€gi aby otrzymać hasło i nazwę użytkownika. Dzięki za wszelkie info
  • REKLAMA
  • #2 2431930
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    W plusie aby telefon mógł się połączyc z netem via GPRS trzeba wpisac w ustawienia wyboru numeru w panelu sterownia, opcje modemu i telefonu numer *99***1#. Ale więcej na ten temat powiedza CI biurze obsługi. Zadzwon do biura, i poproś o połaczenie z dziąłem technicznym, ,sa dzis do 20 o ile się nie myle. A BOA pracuje na okragło. Będziesz musiał jeszcze skonfigurowac swój telefon prawdopodobnie. Choc niekoniecznie, niekiedy wystarczy e profilu łączeń GPRS wpisac słowo internet a czasami nic, jak w tlefonach z symbianem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2431932
    Adap
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    skontaktuj sie najlepiej z biurem obsługi klienta i tam powiedza. uzytkownika i hasła nie trzeba wpisywac ale numer to jest *#99***1# ale nie jestem pewiem i przez GPRS musi śmigac
  • Pomocny post
    #4 2431942
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    No i masz dwa numery połaczenia, wybierz który woliusz, osobiści edodam, ze właśnie siedze na elektrodzie dzieki bluetotochowi, Nokii 6310 i GPRS, a ten mumer który podałem wkleiłem porsto z panelu sterowania, czyli jak mi chodzi teraz włąsnie to i tobie musi działać
REKLAMA