logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skutecznie zresetować Nokię 7650 i wyczyścić pamięć?

halud 19 Mar 2006 19:02 1845 9
REKLAMA
  • #1 2433621
    halud
    Poziom 10  
    Witam

Mam zawalona pamięć i chciałem sobie zresetować nokię 7650, no i po wpisaniu kodu: *#7370# telefon sie restartuje czy niby wszystko ok, ale jak włączam telefon, to w sumie sie okazuje że jak było tak jest, aplikacje zostały, zdjęcia, muza itp. Jak mam wyczyścic pamięc w tym telefonie bo zostało mi jej tylko 1000kb.

Z góry dzięki za odpowedzi
  • REKLAMA
  • #2 2434284
    PITER_GDA
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    a recznie nie mozesz usunac? mialem kiedys taki problem kupilem z cala pamieca tak ze nie dalo sie nawet wejsc do menu :) pomugl kod *#7370# zwalniajac troche kb :) reszte usunolem recznie :)
    pzdr
  • REKLAMA
  • #3 2434325
    write4all
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Spróbuj tym kodem:

*#7780#
  • #4 2434505
    halud
    Poziom 10  
    Ręcznie jak zrobię to nadal pozostaje zajętego miejsca jakoś 2300kb, ten drugi kod zrobił tylko tyle że usunął ustawienia MMS i GPRS reszta, czyli foty, aplikacje itp zostało w sumie nic nie pomogło. Mam rozumieć że telefon jest walnięty? Zauważyłem też że są u nnie wgrane w menadżerze takie rzeczy jak: System Tools (c) PsiNT, PsiNT eLib (c) PSI NT, PsiNT Helper (C) PSI NT, z tym że w szczegółach zajmują około 130kb łącznie ale może to jakoś go blokuje przed resetem?
    Da sie jakoś jeszcze tę pamięć usunąć?

HELP!!!
  • #5 2434701
    alpin
    Poziom 25  
    Ocena: 106
    Próbuj *#7370# z podłączoną ładowarką.
  • #6 2434833
    halud
    Poziom 10  
    To też nic nie dało :(
  • REKLAMA
  • #7 2440141
    PITER_GDA
    Poziom 12  
    ale dalej nie rozumiem czemu nie mozesz tego recznie usunac?
    pzdr
  • #8 2440152
    halud
    Poziom 10  
    No usuwam wszystko co było możliwe, wszelkie aplikacje, foty, gry itp no i nadal mam wolnego miejsca góra ok. 1500kb, a chciałbym mieć tyle ile przy resecie ok. 3,5 MB.
  • #9 2444872
    PITER_GDA
    Poziom 12  
    po instalowaniu roznych aplikacji i ich usunienciu w symbianie zostaje sporo syfu, i pewnie na tym polega twoj problem :) ja instaluje np fexplorera i usuwam recznie poszczegolne pliki :P ale musisz uwazac co usuwasz!! bo moga ci przestac dzialac rozne funkcje telefonu ale po *#7780# powinno wrocic do normy. jest oczywiscie jeszcze jeden sposob - przeinstalowanie calego software :) ale jesli nie posiadasz odpowiedniego sprzetu to musisz isc do serwisu
    pozdro
  • REKLAMA
  • #10 2448814
    halud
    Poziom 10  
    Dałem do wgrania nowy soft, teraz wszystko jest tak jak powinno być. A nawet klawiatura ciężej się wysuwa.
    Pozdro i dzieki za pomoc.
    Temat uważam za zamknięty.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył braku możliwości pełnego wyczyszczenia pamięci telefonu Nokia 7650 po wykonaniu standardowego resetu fabrycznego za pomocą kodu *#7370#. Telefon po restarcie zachowywał aplikacje, zdjęcia i muzykę, a dostępna pamięć pozostawała bardzo ograniczona (około 1000-2300 KB). Próby użycia alternatywnego kodu *#7780# usuwały jedynie ustawienia MMS i GPRS, nie zwalniając znacząco pamięci. Wskazano, że po instalacji i usunięciu aplikacji w systemie Symbian pozostają pozostałości zajmujące miejsce, które można usunąć ręcznie za pomocą menedżera plików (np. FExplorer), jednak wymaga to ostrożności, aby nie uszkodzić funkcji telefonu. Ostatecznym rozwiązaniem okazało się przeinstalowanie oprogramowania (flashowanie) telefonu, co przywróciło pełną pojemność pamięci i prawidłowe działanie urządzenia. Zalecano również wykonywanie resetu z podłączoną ładowarką, choć w tym przypadku nie przyniosło to efektu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA