logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE T230 zawiesza się na logo startowym - czy wgranie softu i GDFS pomoże?

mahcin 22 Mar 2006 21:11 1035 6
REKLAMA
  • #1 2445639
    mahcin
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Witam, mam SE T230, włączam, pokazuje się logo startowe i się zawiesza, czy wgranie softa pomoże? wystarczy sam soft czy też GDFS? Jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 2445687
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    .........musisz zmienić gdfs, póżniej przywrócic imei, bo mogą być 4 locki...!!!
  • REKLAMA
  • #3 2445978
    mahcin
    Poziom 27  
    mam semsctool 2.2, a w nim taki bład:

Connect to phone
    Check if RSA is active
    Bypass boot authority
    Initialize boot
    ERROR: 003007

co robię źle?:(
    Na początku raz mi się połączył, później już cisza:(
  • REKLAMA
  • #4 2446467
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    sprawdz styki gniazda czy sa czyste.a telefon podlacz dopiero jak zawola program
  • #5 2446531
    mahcin
    Poziom 27  
    zrobiłem tak i dalej błąd:(
  • REKLAMA
  • #6 2447166
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    opisz dokladniej czym robisz, kablem na COM czy przez tornado...
    styki nawet jak sa czyste to nie zaszkodzi troszke skrobnac igla czy szpilka:)
    jesli semctoolem nie idzie to sprobuj innym programem...
    jak podlaczasz telefon i masz wlaczonego semctoola to tel sie laduje, odpala czy tez nic nie robi?
  • #7 2447447
    gonti
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    do tego scierwa polecam bardziej tornado jak semc... odtlusc zlacze, bateria na full. dajesz w programie GO! i DOPIERO WPINASZ KABEL DO TEL.
    to wazne

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Sony Ericsson T230 zawiesza się na logo startowym. Problem może wymagać zmiany GDFS oraz przywrócenia IMEI ze względu na możliwe blokady (4 locki). Próby wgrania softu za pomocą programu SEMSCTOOL 2.2 kończą się błędem "ERROR: 003007" podczas inicjalizacji bootloadera. Zaleca się sprawdzenie i oczyszczenie styków gniazda kabla, a także odtłuszczenie złącza i naładowanie baterii do pełna. Podłączanie telefonu do komputera powinno nastąpić dopiero po uruchomieniu programu i wybraniu opcji GO!. Alternatywnie, zamiast SEMSCTOOL, sugeruje się użycie programu Tornado, który jest bardziej skuteczny w tego typu operacjach. Wskazane jest również delikatne przeczyszczenie styków igłą lub szpilką, aby zapewnić prawidłowy kontakt podczas flashowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA