logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 – brak zasięgu, doświadczenia z naprawą modułu anteny lub płyty głównej

mmzajcu 23 Mar 2006 15:12 4167 9
REKLAMA
  • #1 2448003
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    witam czy ktoś naprawiał motorole v3 zasięg . jak tak to niech podzieli się spostrzezeniami. moja v3 nie ma nic zasiegu.
  • REKLAMA
  • #2 2448023
    Venom_84
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Czy to jest krajowa motka??? czy z zagranicy???

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2448108
    mmzajcu
    Poziom 25  
    motorola jest krajowa
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2448122
    Venom_84
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    A wyswietla cos jakis napis brak sieci lub naprzyklad idea milego dnia.

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 2448177
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Wrzuciłęm jej jakiegoś monstera bez polskiego i wyświetla komunikat "No service"
    na alarmowe też nie dzwoni

Myśle że bez hota się nie obejdzie tylko za co się zabrać na początek.
    Bo przyglądam się tej płycie od 15minut i widze że nic nie widze.
  • #6 2448983
    heniek661
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    wgraj nowy soft powino pomoc
  • #7 2477664
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Soft chyba nie pomoże bo wrzucałem juz wszystko co było. Podejrzewam coś na płycie głównej strzeliło. Tylko pytanie co i jak się do tego zabrać.
  • #8 3022751
    ixinski666
    Poziom 12  
    witam. Mam podobny problem tylko u mnie pojawiająsienapisy : plus lub heyah lub idea miłego dnia ( tudzież orange ) ale zasięgu zero. jakieś pomysły ?
  • #9 3037101
    mmzajcu
    Poziom 25  
    JA BYM WYMIENIŁ PCAP. OSTATNIO DOCHODZE DO WNIOSKU ŻE ON JEST PRZYCZYNĄ WIĘKSZOŚCI USTEREK W TYM MODELU.

TAMTEJ SZTUKI NIE NAPRAWIŁEM ALE UDAŁO MI SIĘ NAPRAWIĆ POPRZEZ WYMIANĘ PCAP DWIE INNE Z PODOBNYM PROBLEMEM.
  • #10 3051191
    Mrad1983
    Poziom 11  
    Cześć. Najpierw sprawdź czy masz nową płytę czy starą. A mianowicie: model ze starą płytą po włożeniu baterii podświetla klawiaturę a z nową płytą nie. Jeśli masz starą płytę to możesz spróbować wymienić końcówkę mocy. V3 z nową płytą w takiej sytuacji jest bezużyteczna. Nawet jeśli wymienisz końcówkę to i tak długo Ci nie pośmiga. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemu braku zasięgu w telefonie Motorola V3. Użytkownik zgłasza, że urządzenie wyświetla komunikat "No service" i nie nawiązuje połączeń alarmowych. Próby wgrania nowego oprogramowania nie przyniosły efektu, co sugeruje uszkodzenie sprzętowe płyty głównej. Wskazano, że w modelu z starą płytą główną po włożeniu baterii podświetla się klawiatura, a w nowej płycie nie, co ma znaczenie przy diagnozie. Zalecane jest sprawdzenie wersji płyty i ewentualna wymiana końcówki mocy w starszej wersji, choć w nowszej płycie taka naprawa jest mało skuteczna. Inna sugestia to wymiana modułu PCAP, który jest często przyczyną usterek zasięgu w tym modelu. Wśród operatorów pojawiają się komunikaty sieci takie jak Plus, Heyah, Idea czy Orange, jednak zasięg pozostaje zerowy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA