logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schematy świateł dyskotekowych - poszukuję różnych rozwiązań i inspiracji

robert0909 23 Mar 2006 15:30 4577 11
REKLAMA
  • #1 2448063
    robert0909
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Czy ktoś posiada scgematy swiateł dyskotekowych? interesowały by mnie różne rozwiązania, może jakieś kinki z góray dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 2448754
    djelektronic
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    myślę że szukaj było by bardzo dobrym rozwiązaniem możesz szukać pod róznymi chasłami np: kolorofon, stroboskop, sterownik świateł dyskotekowych i inne http://83.19.103.166/search.php?mode=results myślę że coś znajdziesz ale najprostszy to jest chyba kit z jabla stroboskop j23 albo j50 albo coś tego typu
  • #3 2449317
    djczarny88
    Poziom 12  
    Masz moze cos wybierzesz!!

Moderowany przez dee jay G:

Zamieszczanie załączników będących już na elektroda.pl (w dodatku nie swoich!) Następnym razem zamieść linka do załączników!

Załączniki usunąłem! Nie pisz postów jeden pod drugim! Zapoznaj się z regulaminem elektroda.pl
  • #4 2449331
    djczarny88
    Poziom 12  
    sorki ale wysle ci to bez punktow ale potem?? to nie scigaj?:cry:
  • REKLAMA
  • #5 2451205
    robert0909
    Poziom 12  
    Dzięki za odpowiedź,ale mi chodziło o schematy sterowników do świateł. Same światła mam tylko uszkodzona jest w nich elektronika.
  • #6 2457619
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 2457713
    Cinekas
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    polecam j-23... jedni mowia ze dobry.. inni że lipa... ja uwazam ze po tuningu jest super :) jesli cos to piszcie na priv :)
  • #8 2458344
    robert0909
    Poziom 12  
    Może ktoś zna linki do stro ze schematami sterowników do świateł dyskotekowych bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #9 2460542
    MacGyver 7
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    To trochę trudne, ale bardzo dużo dowolnych efektów można uzyskać budując sterownik na pamięci EPROM. Nie potrzeba wcale do tego żadnego procesora. Wystarczy do linii adresowych podpiąc licznik binarny i generator częstotliwości. kilka ostatnich linii adresowych można wykorzystać do wyboru różnych programów.

Nie pamiętam już skąd to mam.
    Załączniki:
    • Efekty świetlne na EPROMie.pdf (438.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #11 2681345
    piter.sw
    Poziom 11  
    Jakby ktoś tu jeszcze kiedys zajrzał to mam prosbe jesli macie jakis dobry schemat stroboskopu i sprawdzony, ze na bank działa to prosze zamiescie go na tutaj. Mam zamiar zrobic sobie stroboskop i mam juz schemat ale moze ma ktos lepszy. Interesuje mnie stroboskop z wyzwalaniem zewnętrzym takze.
    Z góry dzieki
    Pozdrawiam
  • #12 2681914
    dee jay G
    Poziom 26  
    Ocena: 41
    Schematów efektów dyskotekowych na forum jest masa. Tak samo wygląda sprawa schematów stroboskopu. Są specjalne tematy o takim sprzęcie. Nawet nie musisz szukać - na każdej stronie tego działu, na samej górze.

Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania schematów elektronicznych sterowników i efektów świetlnych do świateł dyskotekowych, w szczególności uszkodzonej elektroniki w istniejących urządzeniach. Proponowane rozwiązania obejmują wykorzystanie gotowych zestawów (kitów) takich jak stroboskopy J-23 i J-50, które po tuningu mogą działać efektywnie. Wskazano również na możliwość budowy sterowników opartych na pamięci EPROM, licznikach binarnych i generatorach częstotliwości, co pozwala na uzyskanie różnorodnych efektów świetlnych bez użycia procesora. W dyskusji pojawiły się linki do zasobów z projektami, w tym projektor laserowy. Użytkownicy prosili o sprawdzone schematy stroboskopów, zwłaszcza z wyzwalaniem zewnętrznym. Na forum dostępne są liczne schematy efektów dyskotekowych i stroboskopów, a tematy te są szeroko omawiane w dedykowanych wątkach.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA