logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Router Z Modemem Adsl Intellinet, Zrywa połaczenia np. gg

pultek 24 Mar 2006 12:32 2221 3
ADVERTISEMENT
  • #1 2451339
    pultek
    Level 11  
    Witam
    Posiadam Modem intellinet który przerywa mi na gg tzn. raz jestem dostepny a raz nie lub gdy wchodze zdalnie przez ssh na dane urzadzenie to zrywa mi połaczenie co . 2 min. i tak wkoło.
    Bo ogólnie dobrze działa , zero zwiech , problem plega tylko na przerwaniach.Dodam ze jest on na Conexant. Chciałem wgrac jakies firmware ale nie moge znalezsc.
    Prosze o pomoc.
    Link --http://1klik.pl/sklep/Routery_ADSL_wejscie_modem_ADSL_LAN_Ethernet/Router_adsl_INTELLINET_522212_ADSL_A_i_B_switch_4xRJ45_USB/c665/p217665/[/code]
  • ADVERTISEMENT
  • #2 2451402
    halif
    Level 27  
    Help: 70
    Rate: 15
    Nie ma do niego dotępnego nowego firmware'u. Tutaj masz stronę producenta z tym produktem:

http://www.intellinet-network.com/html/d-internet.htm

może to kwestia sterowników do komputera? Wyczyść system z poprzednich i zainstaluj te z w/w strony.

Spróbuj też ustawić PPPoE Timeout na ZERO.
  • ADVERTISEMENT
  • #3 2452534
    apsiq
    Level 11  
    Mialem to samo..raz zrywalo po 30s raz po 2 minutach a czasami po pol godzinie..Stalo sie to po zmianie predkosci neostrady..prawdopodobnie jestes daleko od centrali, jezeli nie dokonywales zadnych zmian lacza to prawdopodobnie ppogorszyly ci sie parametry lini..moze tepsa ci pogorszyla na czyjas kozysc..
    zadzwon do nich niech ci sprawdza parametry lini i jak bede slabe niech je polepsza..u mnie tak zrobili i rozlacza sie dalej..ale srednio co 3/4 godziny wiec juz da sie wytrzymac...
    pozdro
  • #4 2454603
    pultek
    Level 11  
    Na innym routerze mam ok lub na modemie sagem.
    Tylko z tym routerem jest problem i to na kilku łaczach sprawdzalem.A druga sprawa ja uzywam PPPoA a nie PPPoE. I ostatnia rzecz co maja stery do routerea jak ja podłaczam do karty sieciowej i tyle bez zadnych instalek i działa.
ADVERTISEMENT