logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać język polski do Sony Ericsson V608i/K608i CID36?

BRh+ 24 Mar 2006 12:44 957 6
REKLAMA
  • #1 2451370
    BRh+
    Poziom 14  
    Witam...

Juz mi puszczaja nerwy ,telefony jak w temacie CID36 na brown zrobiony ,Cruiser-em wrzucam
    flashe ( SW , FS ,samo FS ) ...i nie ma PL ,lepiej jest tylko ENG :(

Gdy nie dokonam customize ...to mam error na LCD ,a jak dokonac poprawnej customizacji jak nie moge wybrac k608 ... bo go nie ma .

Czy ktos moze napisac jak sobie z tym poradzic.... ?

Pozdrawiam...

PS. Jak wyglada sprawa W800 ... beda problemy czy nie ?
  • REKLAMA
  • #2 2451391
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Kustomizację masz sobie ustawić na EMEA1. samo wgranie nic ci nie da. Jeżeli już wgrałeś wybierasz EMEA1, wciskasz customize FS i na koniec shutdown FS.
  • REKLAMA
  • #3 2451405
    BRh+
    Poziom 14  
    @grzesiek33 ,wlasnie tak robilem ,EMMA1 jako k600 i nic...
    Co miales na mysli mowiac ze samo wgranie nic nie da ....mozesz napisac cos wiecej ? Jakies konkrety ...bo siedze i nic mi nie przylazi do glowy.

Pozdrawiam...
  • REKLAMA
  • #4 2451427
    grzesiek33
    Poziom 31  
    W telefonach tych żeby prawidłowo działał i robiąc to cruiserem po wgraniu FS trzeba przeprowadzić customizację.... inaczej efektem będzie właśnie jeden język bądź jakieś głupoty.
  • REKLAMA
  • #5 2451454
    BRh+
    Poziom 14  
    @grzesiek33 ,nie wystraczy zaznaczyc ptaszka przy customize after writing raw FS ? wykonuje sie automatycznie ...np na przykladzie k700.

Pozdrawiam...
  • #6 2451497
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Po jakichś tam problemach robie to na piechotę.... przynajmniej jestem pewny. Byc może że wystarczy tylko skąd się biorą w takim razie problemy.
  • #7 2451660
    BRh+
    Poziom 14  
    Sam nie wiem.... w miedzyczsie zrobilem k700 ,k750 ...i wrucilem do tego k608 .... po wgraniu SW i FS ...recznej customizacji ..udalo sie :)

Gdzie przyczyna ze wczesniej nie szlo ?

Pozdrawiam.... i chyba wieszam kludke na tym temacie .

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy dodania języka polskiego do telefonów Sony Ericsson V608i/K608i z CID36, które zostały zflashowane za pomocą narzędzia Cruiser. Po wgraniu oprogramowania (SW, FS) pojawia się tylko język angielski, a próba pominięcia procesu customizacji skutkuje błędem na wyświetlaczu. Zalecane jest ustawienie customizacji na profil EMEA1 oraz ręczne wykonanie procesu customize FS po wgraniu FS, a następnie wyłączenie telefonu (shutdown FS). Automatyczna customizacja po wgraniu FS nie zawsze działa poprawnie, dlatego manualne wykonanie tych kroków jest kluczowe. Użytkownik potwierdził, że po ręcznej customizacji na modelach K700 i K750 oraz powrocie do K608 udało się uzyskać poprawne działanie z językiem polskim. Wskazuje to, że problem wynika z niepełnej lub niepoprawnej customizacji po flashowaniu. Dodatkowo pojawiło się pytanie o potencjalne problemy z modelem W800, jednak nie udzielono na nie odpowiedzi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA