logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka NEC DVD. Szukam jak najnowszego firmware.

odyszaw 25 Mar 2006 21:20 1571 8
REKLAMA
  • #1 2457172
    odyszaw
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Witam,

poszukuję jak najnowszego firmware do nagrywarki NEC ND 5100A.
    Jeśli ktoś może mi pomóc to wielkie dzieki.
    Pozdrawiam
    Łukasz
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2457302
    odyszaw
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Wielkie dzięki. Zamykamy temat:)
  • REKLAMA
  • #4 3922074
    darek w
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Nauczcie mnie wgrania nowgo softu, nie mam pojecia jak to należy zrobić, prosze o opis.
    Soft juz posiadam.
  • #6 3927668
    spyware
    Poziom 12  
    Jeszcze zanim zamkniecie, to skorzystam z okazji by zapytać, jak ta nagrywarka się sprawuje? Właśnie zamierzam dokonać zakupu (koniecznego!) nagrywarki i myślałam właśnie o NEC. Nie chcę niepotrzebnie otwierać nowego tematu, więc zwracam się z pytaniem, czy ta nagrywarka pohula mi długo? A może jest jakaś lepsza i w rozsądnych granicach cenowych?
  • REKLAMA
  • #7 3928239
    scuzz
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Nie mam tej nagrywarki ale mam NEC ND4550A i powiem ci że śmiga wyśmienicie. Mam ją już dwa lata przez pierwszy rok wypaliłem nią oko 120 płytek teraz już ją mniej eksploatuje, niemniej jednak nadal chodzi bez zarzutów.
  • #8 3928476
    darek w
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Moja NEC ND5100A chodzi w laptopie i po roku mam obecnie objaw taki że widzi i nagrywa tytlko płytki CD a DVD+ nie chce wogółe zobaczyć powiem inaczej jakiej kolwiek DVD nie widzi i nie nagrywa.
    Pomyslałem że to jest wina XP awaryjnie podstawiłem nowy system ,, czysty '' i jest to samo. Czyszczona była w niej prze zemnie kilkakrotnie optyka i nic nie pomogło.
    Właściwie szykuję się do zmiany softu, którzy panowie wyżej mi wskazali drogę jak mam zrobić.
    nadal jednak mam poważne obawy czy jest sens. Napewno wię polecałbym juz nagrywakę z - i +.
  • #9 3931133
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Moim zdaniem NEC z tymi Optric zszedł na psy. Przy wypalaniu płyt wyskakuje komunikat, że program Nero uniknął błędu, bo coś tam... Kilka razy był problem z bootwaniem przy płytach ASUSa i nie tylko. Większe przekonanie mam do LG jeżeli chodzi o przedział cenowy.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano najnowszego firmware do nagrywarki NEC ND 5100A. Wskazano stronę etna.rpc1.org jako źródło aktualizacji firmware. Pojawiły się pytania o sposób wgrywania nowego oprogramowania oraz link do instrukcji na cdrinfo.pl. Dyskutowano o jakości i trwałości nagrywarki NEC ND 5100A – użytkownik zgłosił problem z odczytem i nagrywaniem płyt DVD+ po roku użytkowania, mimo reinstalacji systemu i czyszczenia optyki. Wskazano, że firmware może wymagać aktualizacji, ale pojawiły się wątpliwości co do sensowności dalszego użytkowania modelu ND 5100A. W dyskusji porównano NEC z innymi markami, zwłaszcza LG, które uznano za bardziej niezawodne w podobnym przedziale cenowym. Wspomniano także model NEC ND4550A jako przykład trwałej i dobrze działającej nagrywarki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA