logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 29PT5407/21. Na dole ekranu w rogu pojawia się zielone przebarwienie.

Misiek 25 Mar 2006 21:57 3089 5
REKLAMA
  • #1 2457333
    Misiek
    Poziom 11  
    Witam.
    Mam problem z telewizorem Philips model: 29PT5407/21. Mój problem polega na tym, że na dole ekranu w prawym rogu pojawia się zielone przebarwienie. Co to może być i jak to ewentualnie naprawić?? Bardzo was prosze o pomoc i z góry dziękuje za wasze odpowiedzi.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2457378
    rtvszajda
    Poziom 27  
    Ocena: 12
    witam.
    Wariant optymistyczny to namagnesowana maska kineskopu.
  • REKLAMA
  • #3 2457431
    Zbynio1
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    Witam. Sprawdź, czy w pobliżu telewizora nie znajduje się stały magnes (np. glośniki). Potem wyłącz odbiornik wyłącznikiem sieciowym - nie z pilota. Odczekaj około 0,5 godziny i wonownie włącz. Jeżeli nie pomoże, może to świadczyć o uszkodzeniu kineskopu lub złej regulacji tzw. czystości. Może być też uszkodzony układ rozmagnesowania kineskopu. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2463493
    Misiek
    Poziom 11  
    Dobra dzięki. Znikło jak go wyłączyłem na wieczór i rano już nie było. A w ogóle jest to coś poważnego czy tak musi być??
  • REKLAMA
  • #5 2463649
    pankracy 2
    Spec od TV
    Ocena: 62
    Tak musi być, czyli profilaktycznie raz na jakiś czas powinno wyłączyć się TV wyłącznikiem sieciowym ,odczekać no powiedzmy pół godziny żeby ostygł pozystor który pracuje w układzie pętli rozmagnesowującej kineskop a następnie powtórnie włączyć włącznikiem sieciowym ,zaznaczam że układ rozmagnesowania kineskopu jest aktywny tylko po włączeniu włącznikiem sieciowym ,nie pilotem.
  • #6 2472777
    Misiek
    Poziom 11  
    Bardzo dziękuje wam za te wszystkie informacje.
REKLAMA