logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować kod ograniczeń w Nokia 3510i?

szeryf_cb 25 Mar 2006 22:03 3595 8
REKLAMA
  • #1 2457371
    szeryf_cb
    Poziom 12  
    Witam Kupiłem nokie 3510i z gazety z ogłoszeniami i wyskakuje w niej podaj kod ograniczeń może
    mi ktoś powie, o co chodzi??

Moderowany przez bony78:

Zmień temat -->Regulamin

• REKLAMA
  • #2 2457399
    superdlubek
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    pewnie o blokadę simlock
  • #3 2457567
    szeryf_cb
    Poziom 12  
    Dobre, a jak mozna sprwwdzic w jakiej sieci działał ??
  • REKLAMA
  • #4 2457599
    superdlubek
    Poziom 14  
    jak się nie ma żadnego boxa to włóż inną kartę operatora,jeśli używasz sieci orange i to ci się wyświetla to wiadomo że musi być albo w erze albo w plusie simlocka można zdjąć kodami ale trzeba znać u jakiego operatora pracował telefon.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2457820
    szeryf_cb
    Poziom 12  
    Właśnie nie dopytałem sprzedającego a miał zastrzeżony nr. jak do mnie dzwonił i nie mam jak sie z nim z kontaktować wiec chyba trzeba go na części sprzedać to sie pieniądze zwrócą chociaż
  • #6 2457843
    superdlubek
    Poziom 14  
    idź do byle jakiego punktu serwisowego i ci sprawdzą w czym śmiga twój telefon.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 2458055
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    superdlubek napisał:
    idź do byle jakiego punktu serwisowego i ci sprawdzą w czym śmiga twój telefon.pozdrawiam

A nawet zdejmą simlocka za pare zł :)
  • #8 2458455
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Jeśli w telefonie pisze po polsku to działa w polskiej sieci. Skoro z Twoją kartą nie działa to zostały Ci tylko dwie sieci do sprawdzenia, a możesz wpisywać 5 razy kod do simlocka.
    Wpisujesz kod do simlocka do jednej z tych sieci, jak nie zadziała to do tej drugiej i po simlocku.
    Kalkulator i opis jest na pierwszej stronie tego forum.
  • #9 2458749
    szeryf_cb
    Poziom 12  
    Tak dla wyjaśnienia to nie działa z żadną ojczysta karta, ale już mam problem z głowy, bo koleszka kupił go odemnie na części.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 3510i, który wyświetla prośbę o podanie kodu ograniczeń, co wskazuje na blokadę SIM-lock. Telefon jest przypisany do konkretnej sieci operatora (np. Era, Plus lub Orange), co uniemożliwia użycie kart SIM innych operatorów. Aby zdjąć blokadę, należy znać operatora, u którego telefon był aktywowany, ponieważ kody do odblokowania są specyficzne dla sieci. Można spróbować włożyć kartę innego operatora i sprawdzić, czy telefon działa, lub udać się do punktu serwisowego, gdzie za niewielką opłatą sprawdzą sieć i zdejmą SIM-lock. W przypadku braku możliwości kontaktu ze sprzedawcą i braku informacji o operatorze, telefon może być sprzedany na części. Wpisywanie kodów do SIM-locka jest ograniczone do kilku prób, a kalkulatory kodów i instrukcje są dostępne na forach tematycznych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA