logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Latitude C800 - brak reakcji po podłączeniu kabla sieciowego

wicio2 26 Mar 2006 18:06 2403 5
REKLAMA
  • #1 2459985
    wicio2
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    witam zakupiłem laptopka dell latitude C800
    hciałem podłaczyc go do komputera stacjonarnego przez skrosowany kabel sieciowy(100% sprawny na inym komoie smiga)
    jednak jak podepne kabel niema rzednej reakcji sciągałem stery ze strony della instalowałem i nic wogule po podłączeniu kabla sieciowego dioda koło gniazdka rj45 niezapala się
    czy jest mozliwe uszkodzenie karty sieciowej??
  • REKLAMA
  • #2 2461920
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    wicio2 napisał:

czy jest mozliwe uszkodzenie karty sieciowej??

Tak - możliwe jest, że karta jest niesprawna.
    Choć może to być też kwestia ustawienia trybu pracy (szybkość i duplex).
    Dla pewności sprawdź jaw innym miejscu podpinając do switch'a.
  • REKLAMA
  • #3 2464983
    wicio2
    Poziom 15  
    @ mbo sprawa wygląda tak podpinam laptopa kolegi (dell inspiron 500m) do mokego kompa stacjonarnego i smiga pięknie net jest i wszystko działa podpinam mojego della nic zero odzewu niewidzi wogule wpiętego kabla wiec napewno wina jest po stronie mojego laptopa wiec co moge jescze zrobic aby sie upewnic rze karta sieciowa jest dupnięta a moze cos w biosie trzeba zmienic prosze o pomoc bo niezabardzo widze w tym biosie cos od sieciówki pozdrawiam
    wicioo1
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2465601
    @GUTEK@
    Poziom 31  
    Ocena: 368
    Odkręc klapkę znajdującą się niedaleko gniazda lan i sprawdź czy jest w tym laptopie fizycznie sieciówka, miałem taką sytuację i okazało się że był tylko modem, pomimo że gniazdo lan nie było zaślepione.
  • REKLAMA
  • #5 2503666
    wicio2
    Poziom 15  
    @ @gutek@ no to mnie naprowadziło na dobrą droge faktycznie niebyło w laptopie karty sieciowej z złącze LAN było nie zaslepione zakup karty pimpcia załatwił sprawe pozdrawiam i dziekuje :)
  • #6 6054594
    stngr
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Podlacze sie pod temat - sieciowka w D505 - kontorlka sie swieci przy gniazdku ale nie widzi kabla - wogole - sterowniki czy mechaniczne uszkodzenie?
    Dziala na sterownikach z windwsa XP SP3 jako INTEL PRO/100 VE Network Conection, pamietam, ze kiedys dzialalo jako INTEL 8255x-based PCI ethernet adapter ale teraz nie chce lyknac tego sterownika

Kable i switche odpadaja, bo prubowalem juz na kilku i ciagle to samo
REKLAMA