logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola L6 brak ikony baterii po zdjęciu simlocka - co zrobić?

mariogsm 27 Mar 2006 16:07 1146 4
  • #1 2463321
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Witam mam problem mianowicie po zrobieniu simlocka w Motoroli L6 nie ma ikony Baterii,Zmieniłem mu oprogramowanie wgrałem nowe ustawienia baterii i nic nie pomaga a schematu za co się zabrać nie posiadam więc liczę na pomoc kolegów z elektrody.Dodam że telefon jest nowy taśmy sprawne.Ewentualnie proszę o podanie który ukłąd odpowiada za ladowanie.Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

Pozdrawiam mariogsm
  • #2 2464990
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1487
    Pewnie jeszcze wyświetla komunikat "nieprawidłowa bateria" podczas startu i próby podłączenia ładowarki ?. Miałem podobny objaw do końca pewnien nie jestem jak się tego pozbyłem w V3. Na elce widziałem tez post w którym był podobny objaw na L6 i tam było zdjęcie z uszkodzoną strukturą ścieżki która może się zrobić w wyniku mechanicznego zdejmowania ekranu kiedy próbujemy dobrac się do TP. Mnie pomogła jedna z tych rzeczy: wygrzanie picapa, czyszczenie styków, poprawienie ekranu po tp. Myślę że to ma coś wspólnego z tym ekranem jak się go siłowo zdejmuje. Teraz juz wogóle nie tykam tego ekranu tylko kawałkiem kabelka zwieram TP przez otwór na rogu. Znajduje się on bardzo blisko i wystarczu odpowiednio wygięty miedziany drucik.
  • #3 2467164
    mariogsm
    Poziom 20  
    Sytuacja jest taka ze pisze invalit batery a ekranu nie zdejmowałem tylko odgiołem ku górze i od tego momentu wyskoczył ten napis a jak odgiołem spowrotem to nic nie pomaga grzałem ekran i wydaje mi się że coś poruszyło się od nadmuchu tylko pytanie co??Jeżeli możesz to podeślij mi linka gdzie widziałeś te opisy takich sytuacji.Szukałem ale nie mogę znaleźć.Czy ten ekran to jest masa do baterii??Bo może połączenie go z tymi punktami litowniczymi musi być??Nie chce grzebać na darmo a może masz gdzieś schemat L6 byłbym wdzięczny.Mój przypadek jest o tyle dziwny że ekranu nie zdjołem a wyskoczył ten napis.

mariogsm
  • #4 2467318
    matiksm
    Poziom 21  
    w prawym gornym rogu jest okienko "szukaj" ...

ale widze ze sie nie chce, wiec prosze bardzo:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic472921.html

masz klopot niestety
    nieiwem jak to chlopaki zalatwili, moze ktos sie wypowie co sciagal simlocka szarpiac ekran

pozdrawiam

@xury > dobry pomysl...
  • #5 2889288
    mariogsm
    Poziom 20  
    temat do zamkniecia rozwiązałem sam

pozdrawiam mariogsm
REKLAMA